1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Zekeriya Öz'e Erdoğan şoku
Zekeriya Öz'e Erdoğan şoku

Zekeriya Öz'e Erdoğan şoku

Tayyip Erdoğan'ı "Sonun Kaddafi gibi olacak" sözleriyle tehdit eden Savcı Zekeriyö Öz'ün yargılanmasına başlandı.

A+A-

Erzurum Güncel-

Recep Tayyip Erdoğan'ı Twitter'dan ölümle tehdit eden Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya öz'ün yargılanmasına başlandı. Düzce 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen davanın duruşmasına öz ve avukatı katılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatları duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme, şikayetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davaya katılma talebinin kabulüne karar verdi. Böylece Zekeriyö öz ve Erdoğan mahkemede karşı karşıya gelecek.

Duruşmaya Erdoğan'ın avukatları Ali özkaya ve Burhanettin Sevencan katıldı. öz'ün gelmediği duruşmaya avukatı İsmail Yanar'da mazeret bildirerek katılmadı. Duruşmayı Düzce Barosu Başkanı Ali Dilber ve gazeteciler izledi.

Sanık öz'ün savunma ve delilleri ile ek savunmasının tespiti için Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan talimata verilen cevap okundu. Cevap yazısında 9 Aralık'ta ki duruşmada sanığa yazılı savunmalarını hazırlayıp sunması için süre verilmesine karar verilerek duruşmanın 20 Ocak tarihine bırakıldığı belirtildi.

ERDOĞAN'IN AVUKATI: ŞİKAYETçİYİZ

Sanığın cumhuriyet savcısı olması nedeniyle dosyanın safahati hakkında HSYK'ya bilgi verilmek üzere Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı Bakanlık Muhabere Bürosu'na müzekkere yazıldığı kaydedildi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ali özkaya, savunmasında, 5651 Sayılı Yasa gereğince sosyal medya ortamının aleni bir ortam olduğunu kaydederek; "Bu sebeple sanığın tecziyesine karar verilsin. Şikayetimiz devam ediyor. Ayrıca eğer talep olur ise sanığın görevi ve konumu gereğince CMK'nın 231/5 maddesinin uygulanması gerektiği kanaatindeyiz" dedi.

Cumhuriyet savcısı ise sanığın savunma ve delilleri ile ek savunmasının tespiti için Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan talimat cevabının beklenilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Zekeriya öz'ün savunma ve delilleri ile ek savunmasının tespiti için Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılan talimat cevabının beklenmesine, şikayetçi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davaya katılma talebinin kabulüne karar verdi.

Davanın safahati hakkında HSYK'ya bilgi verilmesini kararlaştıran mahkeme heyeti, duruşmayı 5 Şubat 2015 tarihine erteledi.

ERDOĞAN'IN AVUKATINDA öZ AçIKLAMASI

Erdoğan'ın avukatı özkaya, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, öz'ün savunma için süre istemesi nedeniyle duruşmanın ertelendiğini söyledi. özkaya, şunları kaydetti; "Twitter, sosyal medya ortamından hakarette bulunan ve tehdit eden cumhuriyet savcısı Zekeriya öz ile ilgili HSYK Kanunu'ndan kaynaklanan şahsi suçlarda en yakın ağır ceza mahkemesi olan Düzce Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın duruşmasına girdik. Kendisi savunma için süre istediğinden ve henüz talimat cevabı gelmediğinden duruşma 5 Şubat tarihine ertelendi. Hakim ve Savcılar Kanunu gereğince bir hakim ve cumhuriyet savcısının şahsi suçuna en yakın ağır ceza mahkemesinde bakılır. Bu sebeple de Düzce Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Davanın yargılaması yürütülüyor. Bu aşamada söylenecek bir husus yok. Yargılamanın içeriğiyle ilgili konuşmak çok doğru değil. Kendisi yazılı savunma için süre istediğini beyan etmiş mahkeme huzurunda. Savunma herkes için kutsal bir haktır."

NE OLMUŞTU?

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından Bolu'ya düz savcı olarak atanan savcı Zekeriya öz sosyal paylaşım sitesi twitter hesabından çok tartışılacak bir tweet attı.

SONU KADDAFİ GİBİ OLACAK

Savcı öz, isim vermeden Recep Tayyip Erdoğan'ı ima ederek sonunun idam edilen Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin ve linç edilerek öldürülen Libya'nın eski lideri Kaddafi gibi olacağını öne sürdü.

İŞTE OLAY TWEETLER

 

screen-shot-2014-07-17-at-8.08.17-am.png

''internethaber''
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.