1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Bakın ben açık çağrı yapıyorum
Bakın ben açık çağrı yapıyorum

Bakın ben açık çağrı yapıyorum

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş açıklama yapıyor. Çözüm sürecinin geleceğiyle ilgili konuşan Demirtaş şunları söyledi;

A+A-

Erzurum Güncel- * Halk Evleri'ne teşekkür ziyareti gerçekleştirdik. 

* Barış yapmak, inşaa etmek kolay değil. Her yerde halkın temel arzusudur. Fakat halkın bu istediğini siyasette kurucu bir unsur olarak hayata geçirmek zor iştir. Halkın hukuku için koltuklarınızdan vazgeçebiliyor musunu? En önemlisi canınızdan vazgeçebiliyor musunuz? İşte bunları yapabilen halkına barış getirir.

Polemiğe girmek istemiyorum, ismi Dolmabahçe mutabakatıdır. Okunurken Sayın Akdoğan orada oturuyordu. Neden adı mutabakattır?

* Yeniden çok hızlı bir şekilde çatışmasızlık koşullarını yaratmamız lazım.  Bir an önce silahların susacağı bir demokratik basınç yaratmalıyız. Biz konuşurken insanlar ölüyorsa ne önemi var. 

* Bakın ben açık çağrı yapıyorum; derhal silahlar sussun. AK Parti ve CHP'de barış isteyenlerden lütfen seslerini yükseltsin

DOKUNULMAZLIK

* Kürsü dokunulmazlığı yani düşünce ifade etme dışında zaten dokunulmazlığı istemiyoruz. Sayın Davutoğlu başta olmak üzere bir korkuları yoksa dokunulmazlıkların tamamını kaldıralım.

Gazetevatan

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.