1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Hasan Akar 39 gündür kayıp!
Hasan Akar 39 gündür kayıp!

Hasan Akar 39 gündür kayıp!

Sosyal medyada yayılan Mustafa Kemal Atatürk'e ve annesi Zübeyde Hanım'a hakaret videosu büyük tepki toplamıştı.

A+A-

Erzurum Güncel- Videoda yer alan Nur Cemaati üyelerinden Hasan Akar, Atatürk hakkında 'piç' ifadesini kullanış, annesi hakkında da "genelevde çalışıyor' demişti. Bu sözlerin ardından Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı yakalama kararı çıkardı ancak Hasan Akar 39 gündür bulunamadı. Meclis gündemine de taşınan skandal olayın mimarı Hasan Akar'ın davasının yarın Bakırköy'de görüleceği öğrenildi.

Cumhuriyet'in kurucusu 'ün annesi 'a küfür eden ve ardından hakkında yakalama kararı çıkarılan Nur Cemaati'nin 'Okuyucular' kolu hocalarından , 39 gündür yakalanamadı.

Hasan Akar, Mustafa Kemal Atatürk hakkında "1938'de geberen p.ç" ve annesi Zübeyde Hanım için "Annesi resmi kayıtlarda genelevde çalışıyor" gibi skandal ifadeler kullanmıştı. "Merak etmeyin, 98'de faturasını ödedim" diyen 

Akar, Atatürk'ün "Ali Rıza efendi değil, 'Abdüş' denen bir adamın" oğlu olduğunu söylemişti.

"BİR SÜRÜ ŞEYLER OLDU, FATURASINI ÖDEDİK"

Akar'ın skandal cümlelerine ise şöyle devam etmişti:

"Onun gibi, o adam gibi, 38'de geberen gibi... Merak etmeyin 98'de faturasını ödedim. Bu piç olduğunu mahkemede bile, 'Sen mahkemede demiştin. Selanik pi*i demişsin' diyor. E dedim ki zaten öyle. Annesi resmi kayıtlarda genelevde çalışıyordu Selanik'te. Dedik bedelini ödedik tabii. Bir sürü şeyler oldu faturasını ödedik."

İDDİANAME 9 GÜNDE HAZIRLANDI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Atatürk'ün hatırasına alenen  etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme" suçlamalarıyla yürütülen soruşturma geçtiğimiz Mayıs ayında tamamlanmıştı. Hasan Akar hakkında dava açılmasına yol açan aynı videoyla ilgili daha önce de soruşturma açıldığı ancak söz konusu soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın dava açılmasına gerek görmeyip takipsizlik kararı verdiği iddia edilmişti

Bakırköy Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Ertuğrul Sarıyar, Atatürk'e hakaret soruşturmasını 9 günde bitirdi. Cumhuriyet Savcısı Sarıyar'ın hazırladığı iddianamede, şüpheli Hasan Akar'ın da 9 Mayıs 2017 tarihinde saat 19.00'da Kanal D isimli TV kanalında ana haber programında yayınlanan bir videoda söylediği sözlere ilişkin soruşturma başlatıldığı hatırlatıldı. Polisin, şüpheli Hasan Akar'ın ifadesine başvurmak üzere adresine gittiği, adresinde bulamadığı kaydedilen iddianamede, atılı suçların niteliği göz önünde bulundurularak şüpheli Hasan Akar hakkında yakalama kararı çıkarıldığı anımsatıldı. İddianamede, "Şüphelinin soruşturmaya konu videoda Atatürk, annesi ve babası hakkında hiçbir tarihi belgeye, gerçekliğe, delile dayanmayan, açık küfür içerecek şekilde Atatürk'ün hatırasına alenen hakarette bulunduğu belirtildi. Hasan Akar'ın davasının yarın Bakırköy Adliyesi'nde görüleceği öğrenildi.

TAKİPSİZLİK KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca aynı video ile ilgili 2017 /1331 soruşturma numarası üzerinden, videonun çekildiği alanın belli olmaması, videonun aleniyet kazanıp kazanmadığı hususunun anlaşılamaması gerekçeleri ile kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildiği de ifade edildi. "Bu kararın Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığımız açısından bağlayıcılığı bulunmamaktadır" denilen iddianamede, suça konu videonun ulusal televizyon kanalında yayınlandığı ve aleniyet kazandığı belirtildi. Dolayısıyla 9 Mayıs 2017 tarihli yeni bir suçun ortaya çıktığı ifade edilen iddianamede, "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçu açısında eylemin sübuta erdiği kaydedildi. İddianamede, şüpheli Akar'ın videosunun son kısmında "Biz toplama yapmışız, çıkarma yapmışız, biz fark ettiğimiz her şeyi planlamışız" diyerek videoyu çekmekteki amacının itibarı suikast olduğunu, toplumun bir kesiminin sinir uçları ile oynamayı, toplumu tahrik etmeyi amaçladığını açıkça ortaya koyduğunun anlaşıldığı belirtildi. Atılı suçları işlediği belirtilen ve hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı bulunan firari şüpheli Hasan Akar'ın "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etme" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmeö suçlarından 2,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi istendi.

HASAN AKAR SKANDALI MECLİS'E TAŞINDI

Cumhuriyet Halk Partisi Adana Milletvekili İbrahim Özdiş, Atatürk’e sosyal medya üzerinden hakaret eden cemaat üyelerinin neden yakalanamadığını mecliste gündeme taşıdı. TBMM’deki oturumda söz alarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, hakkında yakalama kararı bulunan Nur cemaati üyesi Hasan Akar’ın durumunu soran Adana Milletvekili Özdiş, “Savcılar ve kolluk kuvvetleri görevlerini tam anlamıyla yapmaktalar mı?” dedi.

BİR AYDIR YAKALANAMADI

Mayıs ayının başlarında cemaat üyesi Hasan Akar’ın sosyal medyada paylaştığı bir videoda Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’e ve ailesine alenen hakaretler ettiğine değinen CHP Milletvekili Özdiş, yurttaşların yoğun tepkileri karşısında savcılığın tutuklama kararı çıkarttığını ifade etti. Olayın üzerinden bir ay geçmesine rağmen cemaat üyesi Akar’ın hala yakalanamamış olmasının sorgulanması gerektiğini vurgulayan Özdiş, TBMM’de yaptığı konuşmada şunları söyledi:

HASAN AKAR KORUNUYOR MU?

”9 Mayıs 2017 tarihinde sosyal medyada paylaşılan bir videoda Nur cemaati üyesi Hasan Akar isimli şahıs Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında şu an bulunabilmemizin temel nedeni olan Atatürk’e ve ailesine açıkça hakaret etmiş, tüm vatandaşlarımızın haklı ve yoğun tepkisine neden olan bu olay neticesinde savcılık tarafından hakkında yakalama kararı çıkartılmıştı. Olayın üzerinden bir ay geçti, Hasan Akar hâlen firari. Sosyal medyada Cumhurbaşkanına hakaret avcısı olan savcılar ve Emniyet güçleri bu adamı neden bulamıyorlar? Yoksa korunup kollanıyor mu bu adam?”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.