1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Hemşirelere 'Ben salağım' yazdırmıştı...
Hemşirelere 'Ben salağım' yazdırmıştı...

Hemşirelere 'Ben salağım' yazdırmıştı...

Hemşirelere 'Ben salağım' yazdırmıştı... O başhekime çifte soruşturma kararı!

A+A-

Erzurum Güncel- Sosyal medyada büyük tepki toplayan olayda yeni bir gelişme yaşandı. Antalya'da görev yerini terk ettiği iddiasıyla hemşirelere "Ben salağım servisimden başka servise gittim" yazdıran başhekim için harekete geçildi. Başhekime hemşirelere mobing uyguladığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. İşte son dakika haberinin detayları...

ERDOĞAN ÖZTÜRK

SON DAKİKA HABERİ! HASTANEDEKİ SKANDALA SORUŞTURMA

Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Ayşegül Alkan, görev yerlerinde olmadıkları gerekçesiyle hemşireler Merve Şahiner Çalışkan ve Ayşe Yetkin'e 500'er kez, "Ben salağım servisimden başka servise gittim" diye yazdırdı.

Gelişmelerin ardından Sağlık bakanlığı ve İl Sağlık Müdürlüğü inceleme başlattı. Kumluca Devlet hastanesi Başhekim Ayşegül Alkan servis kontrolleri sırasında hemşireler Merve Şahiner Çalışkan ve Ayşe Yetkin'in görev yerlerinde olmadığını gördü. Buna çok sinirlenen Başhekim Alkan, diğer birim müdürlerinin de bulunduğu bir odada herkesin içinde azarladı. Bununla da yetinmeyip iki hemşireden görev yeri terk cezası olarak A-4 kâğıdına 500 kere, 'Ben salağım servisimden başka servise gittim' yazmalarını ve kendisine getirmesini istedi.


Başhekim

ZORLA YAZDIRDI

Hemşireler Merve Şahiner Çalışkan ve Ayşe Yetkin'in görev yerlerini terk etmediklerini söyleyerek Başhekim Alkan'ın "Ben salağım, servisimden başka servise gittim" yazısını yazmaya karşı çıktılar. Yasa gereği resmi disiplin yönetmeliğinin uygulanmasını istediler. Başhekim Alkan tarafından kabul görmedi. Çalışkan ve Yetkin, A-4 kâğıdına 500 kere 'Ben salağım servisimden başka servise gittim' yazdı. İki hemşire Çalışkan ve Yetkin, 7 sayfalık metni 'Başhekimin ısrarı ile kaleme alınmıştır' diyerek not düştüler.


Hemşire Ayşe Yetkin

 

ÇİFT KOLDAN SORUŞTURMA

 

Yaşana olayın ardından İki hemşire mobbinge uğradıklarını belirterek başhekim hakkında İl Sağlık Müdürlüğü'ne şikâyette bulundu. Antalya İl Sağlık Müdürlüğü iddialarla ilgili geniş kapsamlı inceleme başlattı. Olayın Sağlık Bakanlığına kadar ulaşmasının ardından Bakanlık da duruma el koydu. Başhekim Alkan hakkında çift yönlü soruşturma başlatıldı. Alkan'ın açığa alınması bekleniyor.


Başhekim Ayşegül Alkan

"ONURUMUZ ZEDELENDİ"

Yaşanan olayın ardından Hemşire Merve Şahiner Çalışkan, insanlık onurlarını zedelendiğini söyledi. Yaşadıklarımız üzücü olduğunu belirten Çalışkan, "Hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Olanları kabul etmemiz mümkün değil" dedi. Sağlık Bakanlığı'nın uluşlararası çalışmalarda görev almış hemşire Ayşe Yetkin olanların onurlarını kırdığını söyledi. 25 yıllık sağlık çalışanı olduğunu da belirten Yetkin, "Evet görev yerimi terk ettim. Bunun cezası yönetmeliklerle belli. Biz resmi sürecin işletilmesini istedik ama başhekim ısrarla o ifadeleri 500 kez yazmamız için diretti. Bu ısrarına sadece biz değil, hastanedeki birçok personel şahit. Biz o metinleri yazdık ama bu seferde kayıt altına alınmasına izin vermedi. Yaşananlar kabul edilemez" dedi.


Hemşire Merve Şahiner Çalışkan

BU CEZA KABUL EDİLEMEZ

Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Sinan Kuluöztürk, "Sağlık çalışanlarının morale ihtiyacı olduğu bir dönemde motivasyonu yerle bir eden, kişilik haklarını ayaklar altına alan bu cezayı hiçbir yönetici kabul etmez Hemşire arkadaşlarımız bu metinleri evrak kayıtta işletmek istemiş. Başhekim buna karşı çıkmış. Arkadaşlarımız da yaşadıkları mobbing karşısında yargı yolunu tercih etti. Çünkü böyle bir ceza hiçbir yerde kabul edilemez" diye konuştu. Ayşegül Alkan ise olayların çarpıtıldığını kaydetti.

Başhekim Ayşegül Alkan görevden alındı

Son dakika haberi... Sosyal medyada büyük tepki toplayan olayda yeni bir gelişme yaşandı. Antalya'da görev yerini terk ettiği iddiasıyla hemşirelere "Ben salağım servisimden başka servise gittim" yazdıran başhekim için harekete geçildi. Başhekime hemşirelere mobing uyguladığı gerekçesiyle soruşturma açıldı. Son dakika haberine göre başhekimin görevden alındığı öğrenildi.

BAKAN KOCA'DAN FLAŞ AÇIKLAMA
Bakan Koca: Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi görevinden uzaklaştırıldı. Hakkında disiplin soruşturması başlatılan Başhekimin sözleşmesi feshedilerek görevine son verilmiştir. Böyle bir davranışı kabul etmemiz mümkün değildir.

Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.