1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Hollanda'dan flaş Türkiye kararı! Karantina zorunluluğu kaldırıldı
Hollanda'dan flaş Türkiye kararı! Karantina zorunluluğu kaldırıldı

Hollanda'dan flaş Türkiye kararı! Karantina zorunluluğu kaldırıldı

Hollanda hükumeti, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 'riskli ülkelerden' dönen kişiler için uygulanan 14 günlük karantina zorunluluğuna son verdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Bunun yerine, 'turuncu' ya da 'kırmızı' listedeki ülkelerden dönenlerin belirli bir süre evde kalması istenecek.

Hollanda Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, parlamentoya gönderdiği mektupta, riskli ülkelerden dönenlerden gelen şikayetler üzerine, zorunlu karantina uygulamasının kaldırıldığını bildirdi.

Hollandalı bakan, zorunlu karantina için yasal dayanak bulunmadığını belirterek, Avrupa'da son günlerde turuncu ya da kırmızı bölge sayısının giderek artması nedeniyle böyle bir karar alındığını açıkladı.

Hollanda, 'kesinlikle seyahat edilmemesi gereken' bölgeleri simgeleyen kırmızı liste ile 'zorunlu haller dışında gidilmemesi gereken' bölgeleri kapsayan turuncu listedeki ülkelerden dönenleri, 14 gün zorunlu karantinaya tabi tutuyordu.

TÜRKİYE, TURUNCU LİSTEDE BULUNUYORDU

Turuncu listede bulunan Türkiye'den Hollanda'ya dönenler de, zorunlu karantina kapsamındaydı. Ancak, artık bu zorunluluk hükümetin kararıyla ortadan kalkmış oldu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.