1. HABERLER

  2. EGE

  3. Hollandalı Vekili Susturdu
Hollandalı Vekili Susturdu

Hollandalı Vekili Susturdu

Barış Pınarı Harekatı’nı Avrupalı parlamenterler gündeme getirdi. Hollanda Milletvekili Isablla Dicks’in eleştirilerine yanıt, Türk Delegasyonundan AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban’dan geldi.

A+A-

Erzurum Güncel- NATO Genel Kurulu çerçevesinde düzenlenen ekonomi ve güvenlik konulu oturumda, Barış Pınarı Harekatı’nı Avrupalı parlamenterler gündeme getirdi. Hollanda Milletvekili Isablla Dicks’in eleştirilerine yanıt, Türk Delegasyonundan AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban’dan geldi.

Cihat İncesu / Pusula

  1. NATO Parlamenter Asamblesi Londra’da toplandı. Genel Kurulu çerçevesinde düzenlenen ekonomi ve güvenlik konulu oturuma, AK Parti MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban damga vurdu.

 

NATO üyesi ülkelerin parlamenterlerinin katıldığı toplantıda, Barış Pınarı Harekatı’nı eleştiren Hollanda Milletvekili Isablla Dicks, Suriye’de yapılan savaş ve Kürtlere yönelik yapılacak operasyondan endişe duyduğunu, bunun için NATO’nun bir şey yapması gerektiğini söyledi.  Bunun üzerine söz alan AK Parti MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Türkiye’nin uluslar arası hukuktan doğan meşru hakları çerçevesinde kendi güvenliğini sağlamak, bölgeyi DEAŞ, YPG, PKK ve PYD terör unsurlarından temizlemek ve bölgede güvenli bölge oluşturmak için Barış Pınarı Harekatı’nın yapıldığını söyledi.

 

Bunun bir savaş olmadığının altını önemle çizen Taşkesenlioğlu Ban, savaşların devletlerarası yapıldığını, orada ise sadece terör örgütünün olduğunu Avrupalı muhataplarına anlattı. Geçtiğimiz 3-4 yılda bölgede PKK/PYD/YPG terör örgütünün binlerce insanı öldürdüğünü ve evsiz bıraktığını ifade eden Taşkesenlioğlu Ban, “ Daha iki gün önce 8 insanımız atılan havan mermileri ile hayatını kaybetti. 8 sivil insan PKK/PYD/YPG  tarafından şehit edildi.  Neden NATO Üyeleri bu konuda bir şey demediler? NATO Müttefiklerimiz her şeyi daha net görmeli, tarafsız görmeli ve kendilerini önyargıdan kurtarmalı. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir vatandaşı, Kürt kökenli bir vatandaşı olarak Barış Pınarı Harekatı’ndan gurur duyuyorum” dedi.

4-322.jpg

Harekatın hedefinin, Türkiye’nin sınır güvenliğinin korunması, bölgenin terör örgütlerinden kurtarılması ve yerinden edilen Suriye halkının evlerine geri dönmesinin sağlanması olduğunu vurgulayan AK Parti Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, “ Türk silahlı Kuvvetlerimiz operasyonda sadece terör unsurlarını hedef alıyor. Sivil halkın zarar görmemesi için azami gayret sarf ediyor. Ne siviller ne de müttefiklerimiz hedefimizde bulunuyor. Türkiye’nin yürüttüğü harekât sonucunda, yerlerinden edilen mağdurlar evine, kovulduğu topraklara geri dönecek. Terör örgütleri, Suriye’den Türkiye’ye roket ve havan toplarıyla onlarca kez saldırdı. Bu saldırılar sonucu yüzlerce masum sivil hayatını kaybetti. Bizler vatandaşımızın can güvenliğini sağlamakla mükellefiz. Türkiye, terör örgütlerinin şiddet ve baskısına maruz kalan bölge halkının da can güvenliğini sağlamak istiyor. Türkiye, Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruyarak kendi toprak bütünlüğüne yönelik tüm tehditleri de ortadan kaldırmak istiyor. Barış Pınarı Harekatı ile terörün şiddet ve baskısına maruz kalan tüm halkların can güvenli ve huzuru sağlanacak” ifadelerini kullandı.

Toplantıya; Türk delegasyonundan Taşkesenlioğlu Ban’ın yanı sıra AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, MHP Milletvekili Mevlüt Karakaya ve CHP Milletvekili Faik Öztrak da katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.