1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Hürriyet ve Cumhuriyet'e zor sorular
Hürriyet ve Cumhuriyet'e zor sorular

Hürriyet ve Cumhuriyet'e zor sorular

Melih Altınok bugünkü yazısında Akif Beki’nin Hürriyet’ten gönderilmesinin ve Nuray Mert’in Cumhuriyet’teki yazıları son verilmesinin arka planını yazdı.

A+A-

Erzurum Güncel- Melih Altınok bugünkü yazısında Akif Beki’nin Hürriyet’ten gönderilmesinin ve Nuray Mert’in Cumhuriyet’teki yazıları son verilmesinin arka planını yazdı. “Akif Beki’nin kovulmasının hükümetle ne ilgisi var” sorusunu soran Melih Altınok yazısının şu sözlerle bitirdi. “Bu arada Beki'nin gitmesiyle, yıllardır Hürriyet'e atlama hayalleri kuran ılımlı yandaşlar ve "süslü CNN Türkİslamcıları" heyecanlanmışlar mıdır dersiniz?”

İŞTE MELİH ALTINOK'UN BUGÜNKÜ YAZISINDAN BAZI BAŞLIKLAR

Ben böyle bir müdahale olduğunu düşünmüyorum. Çünkü Beki iki yılı aşkın süredir zaten Hürriyet'in muhalefet çizgisiyle tam uyumlu gidiyordu.

Yani Doğan grubunun yazardan beklentisi, hükümetle ilişkilerine yardımcıolmasından ziyade, hükümetin tabanında kafa karışıklığı yaratmasıydı. Tıpkı hükümete yakın medyadan gazeteye transfer edilen diğer yazarlar gibi...
Beki'nin, bir süre önce görevinden ayrılan Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez'i sahiplenmesinin bardağı taşıran son damla olduğuna dair iddialar da ikna edici değil.

Öyle ya, bir bürokratın eksileriyle artılarıyla değerlendirilmesine kimin sözü olur? Örneğin Görmez'in hakkını teslim eden yazılar da bazı bürokratları ve siyasileri ağır şekilde eleştiren yazılar da Sabah'ta çıkıyor...

Sabah'taki özgürlüğü Hürriyet kaldıramıyorsa bu hükümetin sorunu mu?

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.