1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Hüseyin Dursun’dan “Hasretim Erzurum'a” albümü
Hüseyin Dursun’dan “Hasretim Erzurum'a” albümü

Hüseyin Dursun’dan “Hasretim Erzurum'a” albümü

Erzurum'un sevilen mahalli ses sanatçılarından Hüseyin Dursun, memleketinin adını verdiği "Hasretim Erzurum'a" adlı eseriyle müzik piyasasına hızlı bir giriş yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum'da "Dadaş Hüseyin" olarak ün yapan ve özellikle de seslendirdiği Erzurum oyun havaları ile kır düğünlerinin vazgeçilmez ismi olan Hüseyin Dursun, sanatını bu kez Erzurum dışında yaşayan Erzurumlular için konuşturdu. Sözü ve müziği kendisine ait olan "Hasretim Erzurum'a" adlı eseri için bir de özel klip hazırlayan Hüseyin Dursun, Dadaşların hem kulak pasını silecek, hem de memleket hasretini giderecek.
Dadaş Hüseyin, yeni eseriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu memlekete duyulan sevda, Leyla'nın Mecnun'a, Ferhat'ın Şirin'e, Aslı'nın Kerem'e duyduğu sevdadan farksız değil. Erzurum bir başka alem, Erzurum bir başka dünya. Erzurum değerler şehri; dolayısıyla Erzurum'u tarif etmeye ne kelimeler yeter, ne de cümleler yeter." diye konuştu.
Erzurum'u Erzurum'da yaşamanın haricinde, bir de Erzurum dışında Erzurum'a duyulan hasretin olduğuna vurgu yapan yanık sesli sanatçı Dadaş Hüseyin, işte bu eseriyle Erzurum için çekilen hasrete tercümanlık etmeye çalıştığını söyledi. Dadaş Hüseyin, "Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan Dadaşların duygularına bir nebze olsun tercümanlık etmeye çalıştığım bu eserimi, Erzurum hasretiyle yanıp kavrulanlara hediye ediyorum." ifadelerini kullandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.