1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ilıcalı, "istihdama çözüm; tarım ve hayvancılık"
Ilıcalı, "istihdama çözüm; tarım ve hayvancılık"

Ilıcalı, "istihdama çözüm; tarım ve hayvancılık"

Bir dizi açılışlar yapmak için Erzurum'a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'e, Amasya ve Adana milletvekilleriyle birlikte Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı'da eşlik etti.

A+A-

Erzurum Güncel- Şap Hastalığı ile Mücadele Seferberliğini Erzurum'dan başlatan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, IPARD ve Kırsal Kalkınma Yatırımları Toplu Açılışı İle Genç Çiftçi Programı Hibe Desteği Çek Dağıtım Töreni ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı'nda Erzurum çiftçisi ve besicisiyle bir araya geldi. "Siyasetçi bilimin ayağına gelecek" sözleriyle Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi Açılışı'nı da gerçekleştiren Bakan Çelik'e Erzurum Programında Ak Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, Ak Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar ve Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı eşlik etti. Aziziye Çiğdemli Köyü'nde telekonferans yoluyla farklı illere bağlanılarak toplu açılışı gerçekleştirilen Şap Hastalığı ile Mücadele Seferberliği Programında konuşan Milletvekili Ilıcalı "Böyle anlamlı bir etkinlik, şap hastalığı ile mücadele doğduğum topraklarda başlıyor. Bu şehir ben ortaokuldayken 67 il içinde 10 ekonomi arasındaydı. Ekonominin büyük bir payını hayvancılık ve tarım oluşturuyordu. Sayın Bakanım; çiftçilerimiz, besicilerimiz sizden çok şey bekliyor ve yapacağınızı da görüyorlar. Çok sıkıntıları var, birçok sıkıntıyı da çözüyorsunuz Allah razı olsun."dedi.
"Erzurum 81 il İçinde Arzu Edilen Yerde Değil"
Tarım ve hayvancılığın Erzurum için önemine vurgu yapan Ilıcalı "Değerli Bakanım; Şehrimizin kalkınmasında önemli 4 sektöründen biri olan tarım ve hayvancılık bu şehir için çok önemli. Bu manada yapacağınız çalışmalarla bölgeye vereceğiniz değeri biliyoruz. Erzurumlu her zaman devletinin, milletinin yanında olmuş ama 81 il arasında arzu edilen yeri bulamamıştır. Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, sizlere güveniyoruz. İnşallah bu kadar potansiyeli olan bu güzel şehir, sizlerin yapacağı çalışmalarla beraber layık olduğu yere gelecektir. Geçen haftada çok güzel bir EYOF organizasyonu yaptık. Heryerde seslendiriyorum değerli Bakanım Erzurum, Erzincan, Kars ile beraber 2026 Kış Olimpyatlarına inşallah sayenizde aday olur kazanırsak önemli bir avantaj olur diyor, böyle bir etkinliği burada yaptığınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum." şeklinde konuştu.
"Üniversitelere Kalkınmada Büyük Görev Düşüyor"
Atatürk Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesinin açılışında konuşan Ilıcalı, 15 yıl içerisinde Türkiye'nin sağlıkta önemli noktalara geldiğine dikkat çekerek; "Hayvan sağlığında aşılama önemli. Aşıyı üretiyoruz, Allah'a şükür ihraçta ediyoruz. Şap ile mücadele etmezsek üretimin ne önemi var. Şehrimizdeki binlerce, yüzbinlerce hayvan için, Erzurum'un ileriye taşınması ve kalkınması için önemli bir hizmet olan Hayvan Hastanesini açıyoruz. Sayın Bakanım, Bakan yardımcım, Tarım Bakanlığımızın bürokratları sayın Rektörüm, sayın Dekanım Allah hepinizden razı olsun. Bu hizmetlerin Erzurum'un daha da kalkınmasına, daha ileriye gitmesine vesile olmasını diliyorum." diye belirtti.
"Arzum; Cazibe Merkezleri programı kapsamında Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesi'nin danışmanlık ve proje işlerinde önde olmalarıdır." diyen Ilıcalı, "Önceki vekilliğim zamanında, Cazibe Merkezleri programına altlık teşkil eden programı, o zaman Atatürk Üniversitesinin hocalarıyla başlatmıştık. Bugünde hocalarımda o potansiyeli görüyorum. En iyi şeyleri yapacaklarınada inanıyorum. EYOF Kültür Sokağı bunun bir göstergesi. Güzelsanatlar Fakültesinin yaptığı bu sokak ulusal basında yer aldıktan sonra tüm Türkiye hayran oldu. Ayrıca üniversitenin buz müzesi için ihtiyaçları olan 2 milyon lirayı Allah büyük hallederiz dedim ve hocalara çalışmalara devam etmelerini söyledim. Atatürk Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi her zaman yanımızdalar. Sayın Cumhurbaşkanımızn, belediye başkanlığı zamanında belediyenin en önemli başarısı, üniversitelerle işbirliği yapmasıdır." ifadelerinin altını çizdi.
"Erzurum, Tarım ve Hayvancılıkta Marka"
Hayvan Hastanesinin açılışının ardından, IPARD ve Kırsal Kalkınma Yatırımları Toplu Açılışı İle Genç Çiftçi Programı Hibe Desteği Çek Dağıtım Töreni ve Sektörel Ortak Akıl Toplantısı'nda çiftçiler ve besiciler ile bir araya gelindi. Çiftçilerin yaşadığı bazı sorunları toplantıda dile getiren Ilıcalı, "Değerli Bakanım Erzurum, tarım ve hayvancılıkta marka bir yer. Şehrimizde tarım ve hayvancılığı canlandırmamız lazım. Duayen bir siyasetçi, vizyoner bir kişisiniz. iltifata ihtiyacınız yok ama hakkı teslim etmek durumundayım. Tarım Bakanlğın'da önemli çalışmalarda imzanız var. Erzurum'da çiftçiler, besiciler size güveniyor, çok şey bekliyor. Çiftçi ve besicilerimizin Ziraat Bankasına, Tarım Kredi Kooperatiflerine borçları var. Borçlar erteleniyor ama faizinde düzenleme yapılmadığı için artıyor. Bu konuyu size ilettiğimiz zaman siz bunu önemsediniz, Maliye Bakanımız Başbakanımız bunu inceledi. Şimdi de torba yasa mecliste inşallah çiftçimizi sevindirecek haber çıkacak ve Sayın Bakanım bunun mimarı siz olacaksınız." dedi.
"İstihdamı Çözmenin En Kısa Yolu Tarım ve Hayvancılık"
Erzurum'un sürekli göç verdiğini bunun nedeninin ise istihdam sorunu olduğunu hatırlatan Ilıcalı, "Buraya her yıl değişik bakanlıklardan bir milyar lira para geliyor. Ama bu para şehrin sorununu çözmüyor. Şehrimizin en önemli sorunu istihdam, istihdamı çözmenin en kısa yoluda tarım ve hayvancılık. Erzurum'a farklı bakmak lazım. Değerli Bakanım; buradaki sorun çiftçimizde potansiyel var ama projeyi hazırlayamıyor, ordan istifade edemiyor. Halbuki buranın daha çok istifade etmesi gerekiyor ki, göçü önlesin. Üniversiteyle iş birliği yapıp, çiftçilere ofis oluşturmalı, müşavirlik, danışmanlık hizmeti vermeliyiz." diye konuştu.
"Anayasa Değişikliği Bürokrasi Sorununu Çözecek"
Türkiye'de bürokrasi engellerinin yeni anayasayla birlikte kalkacağına dikkat çeken lıcalı, "Anayasa değişiklğini çok istiyorum. Bu değişikliğin bürokrasiyi hızlandıracağını düşünüyorum. Bazı çiftçilerimize, besicilerimize kurslar veriyoruz. Eğitimi veriyoruz uygulama için bir süt makinesi vermemiz gerekiyor. Bir tanesinin maliyeti bin lira. 100 makine parasını 2 aydır bürokrasi bir türlü çözemedi. Bunları söylerken ben sizin performansınızı, Genel müdürlerimizin performansını biliyorum. Bürokrasiyide hızlandırıp bu bölgeye daha fazla hizmet verme manasında neler yapabiliriz, yeni projelerden daha fazla nasıl yararlanabiliriz, Cazibe Merkezi programıyla nasıl entegre edebiliriz? Bunları yaparsak bu bölge ülkesine daha fazla katkıda bulunur. Ayrıca bizim Ankara'daki değişik bürokratlarınızda projelerimiz var. Bu projelerden biri Yayla evleri projesi. Bu kaynakları kullanarak kazanç sağlayabiliriz. Yayla evlerine Erzurum'un öncülük yapmasını istiyoruz." şeklinde ifade etti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.