1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. İmam hatip mezunları üniversitede çakıldı
İmam hatip mezunları üniversitede çakıldı

İmam hatip mezunları üniversitede çakıldı

ÖSYM’nin verilerine göre, 222 bin 925 imam hatip lisesi mezunundan 40 bini üniversite hayaline kavuştu. Her 5 İHL’liden 1’i üniversiteli oldu

A+A-

Erzurum Güncel- Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), milyonlarca aday ve ailesinin merakla beklediği üniversitelere yerleştirme sonuçlarını önceki gün açıkladı. Katsayı farkı kaldırılmasına rağmen, başarı oranında imam hatip liseleri yine sınıfta kaldı.

ÖSYM'NİN VERİLERİ

ÖSYM'nin sayısal verilerine göre Anadolu lisesi mezunu 396 bin adaydan 138 bini, Fen lisesi mezunu 22 bin adaydan 12 bini bir lisans programına yerleşirken, 222 bin 925 imam hatip lisesi mezunundan sadece 40 bini lisans tercihlerine yerleşebildi. İktidarın milyarlarca liralık teşvik ile adres gösterdiği özel liselerden mezun 147 bin adaydan 65 bini lisans programına yerleşti. Özel fen liselerinden ise 6 bin 619 adaydan 3 bin 905'inin lisans tercihlerine yerleşmesi de dikkat çekti. Lise son sınıfta sınavlara giren 960 bin adaydan sadece 208 bini lisans programlarına yerleşti.

KAYITLAR 14-18 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA YAPILACAK

Üniversiteye kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında yapılacak. Elektronik kayıtlar ise 11-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında alınacak. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak
ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde geçici kayıtları yapılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.