1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İP’le açık, HDP’yle gizli ittifak
İP’le açık, HDP’yle gizli ittifak

İP’le açık, HDP’yle gizli ittifak

CHP, yaklaşan yerel seçimlerde Saadet Partisi ve İP’le 24 Haziran öncesinde olduğu gibi ittifak zemini arıyor. Ankara ve İstanbul’da da HDP’nin gizli desteği hedefleniyor.

A+A-

Erzurum Güncel- CHP’de yerel seçimler öncesi aralarında büyükşehir ve illerin de bulunduğu 252 belediye başkan adayı açıklanırken bir yandan da ittifak hesapları yapılıyor.  CHP bir yandan aday belirleme sürecini devam ettirirken bir yandan da 24 Haziran seçimleri öncesi kurulan “Millet İttifakı”nda olduğu gibi İP ve Saadet Partisi ile birlikte hareket etmek istiyor.  Bu kapsamda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ilk olarak İP Genel Başkanı Meral Akşener ile geçen hafta bir görüşme gerçekleştirdi.  Görüşmede “ilkesel görüş birliği”nin sağlandığı öğrenilirken Kılıçdaroğlu’nun Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile de bir görüşme yapması planlanıyor. HDP ile açık bir temas olmasa da HDP seçmeninin, İstanbul ve Ankara’da CHP adaylarından yana oy kullanacağı hesabı yapılıyor.  

 

Türkiye geneli için çalışmamız yok

CHP - İP görüşmeleri sonrası İP’in Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın “Görüşmenin içeriğini genel başkanlara sunup haftaya tekrar görüşeceğiz. Türkiye’nin tamamına yönelik bir çalışma yok, dar çerçevede bir ittifaka ilişkin çalışma yaptık” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.