1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Irak Ordusu Kerkük operasyonu başlattığını duyurdu
Irak Ordusu Kerkük operasyonu başlattığını duyurdu

Irak Ordusu Kerkük operasyonu başlattığını duyurdu

Irak Ordusu Kerkük operasyonu başlattığını duyurdu

A+A-

Erzurum Güncel-  AFP haber ajansına konuşan Iraklı bir general, "Haziran 2014'te yaşanan olaylar esnasında Irak ordusunun kaybettiği bölgeleri geri almak için operasyon başladı" ifadesini kullandı. AFP'ye bilgi veren üst düzey generalin ismi açıklanmadı.

Öte yandan, Kerkük'e çok sayıda Peşmerge'nin gönderildiği ifade edildi. Reuters haber ajansı bölgeye gönderilen Peşmerge sayısının 'on binler' olarak niteledi.

Haziran 2014'te DEAŞ'ın Irak hükümetine bağlı bölgeleri eline geçirmesinin ardından, bu bölgelerden bir kısmı IKBY yönetimi tarafından geri alınmıştı.

DÜN GECE BÜYÜK HAREKETLİLİK YAŞANDI

Erbil merkezli Rudaw'ın aktardığına göre dün gece Kerkük çevresinde Irak ordusunun yoğun bir hareketliliği gözlendi. Gece boyunca Iraklı güçlerin peşmerge mevzilerine sadece birkaç kilometre mesafede olduğu aktarıldı.

Irak ordusu ve Haşdi Şabi Birliklerinin Kerkük çevresinde yığınak yapmasının ardından bölgede tansiyonun oldukça yüksek olduğu ifade edilirken, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı (IKBY) Mesud Barzani’nin oğlu Mansur Barzani silahlanarak Kerkük’e geldi. Arap ve Türkmen komutanlarda Kerkük’e geldi ve adeta Kerkük komutanların güç gösterisi haline dönüştü.

Kuzey Irak yönetimi tarafından Kerkük ile ilgili atılan adımlar çok yakından takip edilirken, ABD ve batılı ülkeler üzerinden Irak yönetimi üzerinde baskı oluşturulmaya çalışıldığı öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.