1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. İran, Kandil'deki yerleşim yerlerinin kısa sürede tahliye edilmesini tebliğ etti
İran, Kandil'deki yerleşim yerlerinin kısa sürede tahliye edilmesini tebliğ etti

İran, Kandil'deki yerleşim yerlerinin kısa sürede tahliye edilmesini tebliğ etti

TSK'nın Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK/YPG'ye karşı büyük bir kararlılıkla yürüttüğü operasyonlar sonuç vermeye başladı.

A+A-

 

Erzurum Güncel- TSK'nın Kuzey Irak'ta terör örgütü PKK/YPG'ye karşı büyük bir kararlılıkla yürüttüğü operasyonlar sonuç vermeye başladı. İran güvenlik güçlerinin, Irak sınırında yer alan ve terör örgütü PKK/YPG'nin sözde ana karargah olarak kullandığı Kandil bölgesindeki yerleşim yerlerinin kısa sürede tahliye edilmesini tebliğ ettiği bildirildi

Sinan Turp / aksam.com.tr

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Irak'ın kuzeyinde bulunan bölücü terör örgütüne ait hedeflerin etki altına alınması kapsamında, Irak'ın kuzeyi Metina, Avaşin-Basyan ve Hakurk gibi birçok bölge terör örgütü PKK/PYD/YPG'den temizlendi. 

Kuzey Irak'ta bölücü terör örgütüne karşı havadan ve karadan yürütülen operasyonlar neticesinde toplam 419 terörist etkisiz hale getirildi. 

KANDİL'E OPERASYON GERÇEKLEŞEBİLİR

Türkiye'nin bir beka sorunu olarak gördüğü ve terör örgütüne karşı büyük bir kararlılıkla sürdürdüğü operasyonlar meyvesini vermeye başladı. 

Türkiye'nin stratejik ortağı İran'dan, İran-Irak sınırındaki Kandil için beklenmeyen bir adım geldi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, İran güvenlik güçleri, terör örgütü PKK/YPG'nin sözde ana karargah olarak kullandığı Kandil bölgesindeki yerleşim yerlerinin tahliye edilmesini istedi.

Eli kanlı terör örgütüne karşı düzenlenen operasyonlar neticesinde TSK'nın Kandil'e yaklaşması ve İran'ın bölgeyi tahliye ettirmesi, Kandil'e operasyon seçeneğini kuvvetlendirdi. 

İran'dan tahliye tebliğiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.