1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. İşte hizmet bu...
İşte hizmet bu...

İşte hizmet bu...

Erzurum 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Tekstilkent’te üretim başladı. Yıl sonuna kadar 2 bin kişiye istihdam sağlayacak olan fabrikalarda şu an 350 kişi iş başı yaptı.

A+A-

Erzurum Güncel -Vali Okay Memiş, “Hem girişimcilerimiz hem de şehir olarak biz kazanıyoruz. Bu büyük bir mutluluk” dedi.

 

 

ÜRETİM BAŞLADI

 

Erzurum Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) işbirliğinde yürütülen Tekstilkent Projesi kapsamında kurulan fabrikalar üretime başladı. Pasinler Yolu üzerindeki 2. Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 4 fabrikada şimdiden 350 kişi iş imkanına kavuşurken, yıl sonuna kadar bu rakam 2 bin kişiyi bulacak.

 

 

Türkiye’nin tanınmış markalarının üretimle birlikte bir çok ülkeye ihracat yapacağı Tekstilkent Projesi’nin hayat bulmasında büyük emeği olan Vali Okay Memiş, 4 ay içinde tamamlanan fabrikalarda incelemelerde bulundu.

 

 

AMACIMIZ İSTİHDAM YARATMAKTI

 

Projenin bir yıl önce ‘sadece konuşulduğunu’ dile getiren Vali Memiş, “Gerçekten çok mutluyuz. Küçümsenemeyecek bir rakam 350 kişinin iş hayalini gerçekleştirdik. İnşaatlar biter bitmez Valilik olarak hemen ihaleleri gerçekleştirdik. İhale neticesinde Türkiye’nin önde gelen tekstil firmalarından ikisi burada hemen işe başladı. Bizim amacımız istihdam yaratmaktı ki yıl sonuna kadar burada 2 bin kişiye bu fırsatı sağlayacağız” dedi.

 

 

DEVLET OLARAK KAR ETME DERDİNDE DEĞİLİZ

 

Fabrikaları çok uygun fiyata kiraya verdiklerini anlatan Vali Memiş, şunları söyledi. “Sistem şöyle işliyor, biz devlet olarak fabrikaları yapıyoruz ve girişimciye, sanayiciye diyoruz ki, ‘Cebinizdeki para üretimde kullanılmak üzere siz de kalsın. Siz fabrikaya binaya, alt yapıya, elektriğe, suya doğalgaza para harcamayın. Paranızı inovatif işlerde kullanın, üretim de kullanın’ dedik. Bugün Marmara bölgesinden, sanayileşmiş kentlerden özellikle tekstil gibi istihdam ağırlıklı üreticiler artık Anadolu’ya, Erzurum’a gelmeye başladılar ve biz bundan dolayı çok mutluyuz. Hem girişimcilerimiz kazanıyorlar hem de şehir olarak biz kazanıyoruz. Devlet olarak biz kar etme derdinde değiliz. Bizim kazancımız görmüş olduğunuz 300 hanımefendiye iş imkanı vermiş olmak. Bizim mutluluğumuz bu. Evlerine helal kazanç götürecekler, kazançlarına kazanç katacaklar.”

 

 

“DEVAMI GELECEK” DEDİ, TEŞEKKÜR ETTİ

 

Bu yıl Tekstilkent’e tren yolunu getirmek için proje hazırladıklarını da kaydeden Vali Memiş, yeni fabrikalar için de müjde verdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile konuyu yakından takip ettiklerini ifade eden Vali Memiş, “2. OSB ve Tekstilkent Projesi’nin bu noktaya gelmesinde Sayın Bakanlarımıza, Milletvekillerimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum.  Onların büyük desteğiyle bu proje hayat buldu ve devamı da gelecek. Bu yıl içinde yeni fabrikaların temelini atmayı planlıyoruz. Bu sayede yıl sonuna kadar 2 bin kişilik istihdamı bir kaç yıl içinde daha da artırmış olacağız” diye konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum