1. HABERLER

  2. GENEL

  3. İtirafçı oldu, yapılanmayı tek tek deşifre etti
İtirafçı oldu, yapılanmayı tek tek deşifre etti

İtirafçı oldu, yapılanmayı tek tek deşifre etti

Fetullahçı Terör Örgütü’nün Nijerya yapılamasının yöneticilerinden İsmet Erarslan etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyerek itirafçı oldu. Erarslan, örgütün Nijerya yapılanmasını teker teker anlatarak deşifre etti.

A+A-

Bodrum Söz/ FETÖ/PDY'nin Nijerya yapılanmasında etkin rol alan İsmet Erarslan soruşturması kapsamında itirafçı oldu. Erarslan örgütün Nijerya yapılanmasına yönelik çok önemli itiraflarda bulundu.

Erarslan hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'Silahlı terör örgütün kurma veya yönetme' suçu kapsamında iddianame düzenlendi. Şüpheli yürütülen soruşturma kapsamında etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istediğini ve terör örgütü bünyesinde yürüttüğü örgütsel faaliyetleri sırasında tanımış olduğu örgüt mensupları hakkında bilgi vermek istediğini belirtti.

Erarslan, Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü tarafından hazırlanan iddianameye yansıyan ifadesinde, FETÖ'ye ait okul ve dershanelerde eğitim hayatını tamamladığını, iş hayatına FETÖ'ye ait FEM Dershaneleri'nde bilgi işlem çalışanı olarak başladığını belirtti. Erarslan 2010 yılı Mayıs ayında terör örgütü tarafından Nijerya ülkesinin başkenti Abuja'da bulunan Nizamiye Nijerya Türk Hastanesi'ne görevli olarak gönderildiğini, 2016 yılının Mayıs ayına kadar Nijerya'da terör örgütü bünyesinde örgütsel faaliyetlerde bulunduğunu ifade etti.

O ZİNCİRİ ANLATTI

Erarslan ifadesinde, FETÖ'nün Nijerya ülkesini Kano, Kaduna, Yobe, Lagos ve başkent Abuja olmak üzere 5 eyalete ayırdığını, Nijerya örgüt imamının 2008-2016 yıllarında Hikmet Çoban olduğunu söyledi. Hikmet Çoban'ın yardımcısı olarak genel müdür seviyesinde Mehmet Baştürk isimli şahsın örgütsel faaliyet yürüttüğünü ileri sürdü.

Şüpheli, Nijerya'da muhasebe biriminin başında ise Mehmet Baştürk'e bağlı olarak Abdullah Tor isimli şahsın bulunduğunu, Tor'un Nijerya ülkesindeki muhasebe biriminin sorumlusu olarak örgütsel faaliyetlerde bulunduğunu, kendisinin de Tor'a bağlı olduğunu ifade etti. Sekreterya görevini ise Genel Müdür Mehmet Baştürk'e bağlı olarak Orhan Keskin'in yürüttüğünü kaydetti. Mehmet Baştürk'e bağlı olarak ayrıca Fatih Kesin, Hüseyin Baydar ve Özgür Asula'nın örgütte görev aldığını söyledi. Buna göre Fatih Keskin'in rehberlikten ve talebe mesullüğünden sorumlu olduğunu, Hüseyin Baydar'ın Kaduna eyaletinden sorumlu ve aynı zamanda Nijerya'daki imam hatiplerden sorumlu genel müdür yardımcısı olduğunu belirtti.

Özgür Asula'nın ise İstanbul Şirinevler'de faaliyet gösteren İstanbul Afrika Danışmanlık isimli terör örgütüne bağlı şirketin sorumluluğunu yürüttüğünü, bu şahsın Afrika'ya gidecek öğrenci ve çalışanların yurt dışı çıkış ve çalışmaya ilişkin tüm işlemlerini yaptığını ileri sürdü.

KRİPTOLU UYGULAMA KULLANIYOR

Hikmet Çoban'ın talimatı üzerinde Özgür Asula ile irtibat kurmak için ByLock, Kakao Talk gibi kriptolu programlar kullandığını belirten İsmet Erarslan, Bank Asya'da hesabı olduğunu, örgüt yayın organları Zaman ve Sızıntı aboneliğinin bulunduğunu ifade etti.

İddianamede, şüphelinin ByLock üzerinden Nijerya ülkesindeki yapılanmasına yönelik örgütsel yazışmalarda bulunduğunu, şüphelinin babası Haydar Erarslan ile ByLock üzerinden görüştüğü kaydedildi. Haydar Erarslan'ın da FETÖ'den tutuklu bulunduğu belirtildi.

Şüphelinin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in talimatı ardından Bank Asya'da sıfır lira olarak hesabını 2015 yılı Ekim ayında 254 bin 540 lira'ya yükselttiği kaydedildi. Erarslan'ın çok sayıda örgüt yöneticisi ya da üyesi olan şahıslarla yurt dışı giriş-çıkış ve otel konaklama kayıtlarının bulunduğu ifade edildi.

Şüphelinin örgüt ile iltisaklı şirketlere çok sayıda para havaleleri yaptığı ve yine örgüt ile iltisaklı şirketlerde SGK kaydının bulunduğu belirtildi. Erarslan'ın FETÖ'ye bağlı African Turkish Nile Üniversitesi'nde özlük işlerinden sorumlu olduğu, bu okulda okuyan öğrencilere görevlilerce Erarslan'ın hesap numarasının verildiği ve bu hesap üzerinden transferlerin sağlanması istendiği kaydedildi.

BABASI DA TUTUKLU

Ayrıca Erarslan'ın babası Haydar Erarslan'ın FETÖ kapsamında kapatılan Akyazılı Orta ve Yüksek Eğitim Vakfı'nın başkanı olduğu ve halen tutuklu yargılandığı belirtildi.

Şüphelinin FETÖ ile irtibatı ve iltisakı nedeniyle kapatılan ya da TMSF'ye aktarılan 5 şirket ve FETÖ ile ilişkili, haklarında adli işlem olan 73 kişi ile para transferi gerçekleştirdiği, bu kişilerden 3'ünün de örgütün yurt dışı yapılanmasında faaliyet yürüttüğü ifade edildi. İsmet Erarslan'ın FETÖ'nün Nijerya yapılanmasında Nijerya İmamı Hikmet Çoban'a bağlı olarak muhasebeci konumunda yönetici seviyesinde örgütsel faaliyet yürüttüğü kaydedildi.

ÖRGÜT KURMA VE YÖNETMEDEN DAVA

Tutuklu yargılanan Erarslan hakkında 'Silahlı terör örgütün kurma veya yönetme' suçlaması kapsamında hapis cezası talep edildi. Dava ilerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.Sabah

FETÖ'nün 'ev sorumlusu'na 6,5 yıl hapis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.