1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İttifakta kritik 2 detay
İttifakta kritik 2 detay

İttifakta kritik 2 detay

AK Parti ile MHP kurmaylarının üzerinde çalıştığı seçim ittifakında sona yaklaşıldı. Pazar günü Erdoğan ve Bahçeli'nin yapacağı görüşmenin ardından netlik kazanması beklenen seçim ittifakında son konuşulan öneriler ise dikkat çekti.

A+A-

Erzurum Güncel- AK Parti ile MHP kurmaylarının üzerinde çalıştığı seçim ittifakında sona yaklaşıldı. Pazar günü Erdoğan ve Bahçeli'nin yapacağı görüşmenin ardından netlik kazanması beklenen seçim ittifakında son konuşulan öneriler ise dikkat çekti. İttifakta yer alacak partilerin pusulada logolarının dikdörtgen şema içerisinde yer alması önerilirken Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise sadece isim yazılması gündeme getirildi.

AK Parti ve MHP’nin kurduğu Milli Mutabakat Komisyonu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin uyum yasaları için çıkartılacak düzenlemeler ve 2019 seçiminde yapılacak ittifakla ilgili yasal altyapı hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı.

Komisyonun AK Partili üyeleri, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı, MHP’li üyeleri de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi önceki gün bilgilendirdi. Son noktayı ise Erdoğan ile Bahçeli’nin Pazar günü yapacakları görüşmede vermeleri bekleniyor.

 

Milliyet'te yer alan habere göre; Üzerinde hala çalışılan ve liderlerin görüşünden sonra son şekli verilecek düzenlemelerde son detaylar ise şöyle;

 

LOGO YOK SADECE ERDOĞAN YAZACAK

 

*Cumhurbaşkanlığı seçiminde sadece aday olan liderin isminin yazılması, o isme destek veren ittifak partilerinin logosunun pusulada bulunmaması hemen hemen kesinleşmiş gibi. Liderlerin görüşmesinde kesin karar verilirse, Cumhurbaşkanlığı seçiminde ittifakın adayı olarak sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ismi olacak.

 

PUSULADA DİKDÖRTGEN DETAYI

 

*Genel seçimde, üzerinde yoğunlaşılan model, ittifaka katılan partilerin logolarının pusulada bir dikdörtgen içerisinde yer alması. Bu durumda seçmenler bu partilere mühür bastığında ittifaka da oy vermiş sayılacak. Yüzde 10 barajı hesaplanırken, ittifak partilerinin toplam oyu dikkate alınacak. TBMM’de hangi partinin hangi oranda temsil edileceği ise o partiye verilen oylar hesaplanarak belirlenecek. Bu modelle ilgili temel çekince ise seçmenin ittifaktaki tüm partilere mühür basarak geçersiz oy kullanma olasılığı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.