1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in kritik kararı
İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in kritik kararı

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in kritik kararı

İYİ Parti kurulları, İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener’in talimatıyla 20-22 Temmuz tarihlerinde Afyonkarahisar Sandıklı’da bir araya gelecek. Kulis bilgisine göre, Kampa katılacak üyeler ve milletvekilleri ile yapılacak toplantıların ardından

A+A-

Erzurum Güncel- İYİ Parti kurulları, İYİ Parti Genel Başkan Meral Akşener’in talimatıyla 20-22 Temmuz tarihlerinde Afyonkarahisar Sandıklı’da bir araya gelecek. Kulis bilgisine göre, Kampa katılacak üyeler ve milletvekilleri ile yapılacak toplantıların ardından Meral Akşener, kiminle yola devam edeceğine karar verecek.

Parti dışı unsurlara 3 gün boyunca kapıların kapatılacağı kampta, partinin önümüzdeki dönemdeki yol haritası ve ortak söylemi belirlenecek. Kampa Başkanlık Divanı, GİK üyeleri, milletvekilleri ve il başkanlarının yanı sıra analizler için alanında uzman özel konuklar konuşmacı olarak davet edildi.

GÜNDEM YEREL SEÇİM

Yaklaşık 350 İYİ Parti yöneticisinin katılması beklenen kamp parti tabanındaki farklı kesimler için bir kaynaştırma misyonu da taşıyacak. Yapılacak toplantılarda, MHP’den kopan ülkücü kesim, merkez sağdan gelen isimler ve yeni partililerin aynı söylemde buluşması ve İYİ Parti kimliğinin oturtulması hedeflenecek. Kampta seçim sürecinin en geniş katılım ve uzmanlarla ayrıntılı değerlendirmesini yapılması, partinin önümüzdeki sürece ilişkin siyaset haritasının netleşmesi ve yerel seçimler gündemde olacak.

KİMİNLE YOLA DEVAM EDECEĞİNE KARAR VERECEK

Parti kulislerine göre, kampın ardından partinin yeniden yapılandırılması için ilk adımlar atılacak. Kampa katılacak Başkanlık Divanı, GİK üyeleri ve milletvekilleri ile yapılacak toplantıların ardından Akşener, kiminle yola devam edeceğine karar verecek. Akşener’in, sürekli yaratılan kriz havası ve tekil istifaların önüne geçmek için, partide eski ve yeni sinir uçlarını törpüleyerek yerel seçimler öncesinde İYİ Parti’nin tamamiyle bir ‘merkez partisi’ görüntüsüne sahip olabilmesi için adımlar atacağı öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.