1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. İzmir Demokrasi Üniversitesi'nde Okumak, İzmir'de yaşamak...
İzmir Demokrasi Üniversitesi'nde Okumak, İzmir'de yaşamak...

İzmir Demokrasi Üniversitesi'nde Okumak, İzmir'de yaşamak...

Okullar yavaş yavaş açılırken, öğrenciler İzmir üniversitelerine adım atamaya başladı. İzmir Demokrasi Üniversitesi’ni kazanlar öğrenciler için de durum farklı değil.

A+A-

Erzurum Güncel- İzmir'in en güzide ilçelerinden olan Karabağlar’da bulunan İzmir Demokrasi Üniversitesi’ni kazanan öğrenciler kayıtlarını yaptırdılar. Şimdi sıra barınma ihtiyacını karşılamaya geldi. Peki İzmir’de nerede kiralık ev tutmalı? İzmir Demokrasi Üniversitesi yakını kiralık ev seçenekleri neler? Fiyatlar nasıl? 

 

İzmir kiralık ev seçenekleri konusunda oldukça bonkör!

Öğrencilik hayatının en mühim meselelerinden birisi elbette ki maddi koşullar… İzmir’e öğrenci olarak geldiyseniz; bu konuda avantajlısınız. Çünkü İzmir, diğer büyük şehirlerle özellikle İstanbul ile kıyaslanmayacak derecede ucuz. Bu durum kiralık ev fiyatlarına da yansıyor. Zingat.com Bölge Raporu verilerine göre İstanbul’da 100 metrekarelik kiralık ev fiyatları1.575 TL iken, İzmir’de aynı standartlarda bir evi ortalama 1.057 TL’ye kiralayabiliyorsunuz. İzmir Demokrasi Üniversitesi’nde okuyorsanız ve İzmir Demokrasi Üniversitesi yakını kiralık ev arayışı içerisindeyseniz; avantajınız daha da artıyor. Karabağlar’da ve üniversiteye yakın bölgelerde kiralık ev fiyatları İzmir’in genel ortalamasına oranla daha da uygun. Karabağlar kiralık ev fiyatları minimum 720 TL'den başlayıp evin fonksiyon ve özelliklerine göre1.200 TL'ye kadar çıkıyor. Bu da demek oluyor ki, Karabağlar’da kiralık bir daire tutmak için aylık ortalama 960 TL’lik bir bütçeye sahip olmalısınız.

 

Karabağlar’da yaşamak…

Karabağlar, İzmir ilinin ikinci büyük ilçesi. İzmir’e yaklaşık 10 km uzaklıkta bulunan Karabağlar, nüfus olarak, İzmir'in en büyük merkez ilçesi. Düzenli bir yerleşim yerine sahip Karabağlar’da pek çok tarihi, turistik, gezilecek ve görülecek yer mevcut. Karabağlar'ın doğal zenginliklerini kaybetmemiş bir beldesi olan Kavacık Köyü bunlardan yalnızca biri… Kavacık Üzümü ise bölgenin medar-ı iftiharı. Yıllardır düzenlenen Üm Festivali’nin çıkış noktası. Görmeden geçilmemesi gereken Akçakale ise, bölgenin en ünlü ören yerlerinden. Zamanında Karabağlar’da savunma kalesi olarak inşa edilmiş bu yapı, kayalık bir tepe üzerine Persler tarafından kurulmuş. Uzaktan kireç gibi beyaz bir kaya görüntüsü veren bu kale, Akçakaya olarak da anılıyor. Günümüzde sit alanı kabul edilen bu ören yerinde arkeolojik çalışmalar devam ediyor. Tarihe ve arkeolojiye ilgisi olan İzmirli üniversite öğrencilerin özellikle keşfetmesi gereken yerlerden.
 

Şehrin merkezine çok yakın olan bu ilçede, pek çok tarihi ve turistik mekana ulaşımınız da olukça kolay. İzmir metrosu bu anlamda her zaman kullanacağınız bir ulaşım sistemi.Tabii ki hemen hemen her yere otobüs ile ulaşım da mevcut. Size birkaç tavsiyede bulunacak olursak Tarihi Kemeraltı Çarşısı belki de İzmir’de ilk görmeniz gereken yerlerden biri. Haliyle İzmir’e gelen turistlerin ilk uğrak yeri. Kemeraltı’nda Kızlarağası Hanı’na uğramayı ve han bitişiğinde kahve keyfi yaptıktan sonra Kemeraltı balık pazarında midye yemeyi ihmal etmeyin. İzmir'in o meşhur Saat Kulesi’ni de görmeden geçmeyin diyeceğiz; ama görmemek mümkün mü?

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.