1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor
Kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor

Kalp hastalıklarına yakalanma riskini azaltıyor

Demir mineralinin yüksekliğinin kalp hastalığına yakalanma riskini düşürdüğü açıklandı.

A+A-

Erzurum Güncel- Techexplorist'in haberine göre, İngiltere'de Imperial College London  Üniversitesinde demir mineralinin vücuttaki oranının hastalıklarla ilişkisi  üzerine bir araştırma yapıldı.

Yaklaşık 500 bin kişinin genetik verilerini inceleyen bilim insanları,  demir mineralinin 900'den fazla hastalıkta önemli rol oynadığını ortaya koydu.

Çalışmaya göre, vücuttaki yüksek demir oranı, kolesterol ve damar  sertliğinin azalmasını sağlıyor.

Öte yandan çalışmada, normalin üzerinde demir seviyesine bağlı  potansiyel riskler de açıklandı. Buna göre, demir yüksekliği, pıhtılaşmayı, felç  ve bakteriyel cilt enfeksiyonu riskini artırıyor.

Çalışmanın sonuçlarına ilişkin konuşan doktor Dipender Gell, "Demir  vücut için önemli bir mineral ve oksijenin vücutta dolaşımını sağlamada kritik  role sahip. Vücuda doğru oranda demir almak önemli, az olduğunda kansızlık, çok  olduğunda ise çeşitli damar sorunlarına neden olabiliyor." dedi.

Gell, çalışmada vücuttaki doğal demir oranlarına göre inceleme  yapıldığının altını çizerek, dışarıdan demir takviyesinin çalışmaya dahil  edilmediğini söyledi.

Doktor Gell, bulguların, konu üzerine daha kapsamlı araştırmaların  yapılması gerekliliğini ortaya koyduğunu sözlerine ekledi.

Çalışma, Amerikan Kalp Derneği dergisinde yayımlandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.