1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Karar: 7 tahliye 5 tutuklu
Karar: 7 tahliye 5 tutuklu

Karar: 7 tahliye 5 tutuklu

Mahkeme heyeti; Kadri Gürsel, Akın Atalay, Ahmet Şık, Murat Sabuncu ve Kemal Aydoğdu’nun tutukluluğunun devamına, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Musa Kart, Güray Öz, Turhan Günay, Önder Çelik ve Hakan Kara’nın ise tahliyesine karar verdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Mahkemenin tahliye kararı verdiği 7 Cumhuriyetçi 9 ay sonra özgürlüklerine kavuştu. Dün gece geç saatlerde Silivri Cezaevi’nden çıkan Cumhuriyetçiler, aileleri, dostları ve çalışma arkadaşları tarafından karşılandı. Musa Kart, "Çok sevinçli olduğumu söyleyemiyorum. Umarım en kısa zamanda 4 arkadaşımızı da Silivri'den alacağız. En güzel fotoğrafı her birlikte oluşturacağız" diye konuştu. Hakan Kara, buruk bir mutluluk yaşadıklarını vurgularken, Turhan Günay da “Maalesef 4 arkadaşımızı içeride bıraktık, biliyoruz ki onlar da çıkacaklar” dedi.

Tahliye kararı verilen 7 arkadaşımız özgürlüğüne kavuştu

Çizerimiz Musa Kart'tan ilk açıklama: 4 arkadaşımızı da Silivri'den alacağız

9 ay sonra özgürlüğüne kavuşan çizerimiz Musa Kart, " Haksız, hukuksuz ve mesnetsiz suçlamalardan 9 ay tutuklu kaldık. Sevdiklerimizden, yakınlarımızdan, eşimizden ayrı kaldık. Avukat arkadaşlarımız buna keyfi tutuklama diyor. Ama inanın bu süreç içerisinde yüreğimizi kinle ve öfke ile doldurmadık. Bu duygularla yaşayamazdık. Cumhuriyet'i FETÖ terör örgütü ile irtibatlandırmak isteyen iddianame düşmüştür. Savunmam da ifade ettim; bu iddianame düşmüştür. Ama mizahı zerafet ölçülerinde çerçevesinde yapanlar bilirler ki düşene dokunulmaz. Eğer önyargısız bir denetim, bir çalışma, bir iddianame hazırlanmış olsaydı görülecekti ki başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerini en sert şekilde eleştiren bir gazeteyi terör örgütleri ile irtibatlandırmak hayalin alacağı bir şey değildir. Tahliye anında çok sevinçli olacağımı düşünüyordum açıkçası. Ama bugün çok sevinçli olduğumu söyleyemiyorum. Ne yazık ki 4 arkadaşımız hala Silivri Cezaevi'nde yatmaktalar. Gazetecilerin cezaevinde gösteren bir fotoğraf bu ülkeye yakışmıyorum. Diliyorum ve umuyorum ki 4 arkadaşımızı da Silivri'den alacağız. En güzel fotoğrafı her birlikte oluşturacağız.İlk günden itibaren hem yurt içinde hem yurt dışında muazzam bri dayanışma vardı. İlk günden itibaren rahattık çünkü Haklı olduğumuzu inanıyorduk, insanların haklı olduğumuzu bildiklerini görüyorduk. Hepinize teşekkür ediyoruz " dedi.

Mustafa Kemal Güngör: Bu haksızlıklar son bulacak

Tahliye edilen Mustafa Kemal Güngör, "Murat Sabuncu ve Akın Atalay ile aynı hücredeydim, çıkarken hepinize selam söylediler. Kadri Gürsel ve Ahmet Şık'ın da selamı var. Eminim en kısa zamanda onlar da bizimle birlikte olacak. Bu haksızlıklar, bu hukuksuzluklar son bulacak.Hepinize çok teşekkürler, sağolun varolun" dedi.

Hakan Kara: Tüm iddiaların da gerçek dışı olduğu kanıtlanmış oldu

Tahliye edilen Hakan Kara, Silivri Cezaevi çıkışında yaptığı açıklamada, "Herhangi bir gazeteciye sorsanız 'FETÖ ile en fazla mücadele eden gazete hangisi? diye, 'Cumhuriyet' der. Cumhuriyet 40 yıldır FETÖ ile mücadele ediyor. Bunun 34 yılına ben tanığım. Cumhuriyet ile FETÖ'yü bir araya getiremezsiniz. İddianamedeki tüm iddiaların da gerçek dışı olduğu kanıtlanmış oldu. Tüm kamuoyu da bunu gördü. Çıktığımız için mutluyuz ama bir burukluk da taşıyoruz. Çünkü 4 arkadaşımız içeride. En kısa zamanda onları da alacağız ordadan" dedi.

Turhan Günay: 4 arkadaşımız da çıkacak

Turhan Günay, "Maalesef 4 arkadaşımızı içeride bıraktık. Biliyoruz ki çıkacaklar.Bunlardan biri de Kadri. Musa Kart, Kadri Gürsel ile aynı hücredeydik. Umuyoruz ki çıkacaklar" dedi.

Cumhuriyet davasında eksik adalet: 7 arkadaşımıza tahliye, 4 arkadaşımız yine tutsak

[Haber görseli]

[Haber görseli]

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.