1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. Karataş; "2017 - 2018 Eğitim Öğretim yılı sıkıntı ve sancılarla başladı"
Karataş; "2017 - 2018 Eğitim Öğretim yılı sıkıntı ve sancılarla başladı"

Karataş; "2017 - 2018 Eğitim Öğretim yılı sıkıntı ve sancılarla başladı"

Eğitim öğretimin yılının başlamasıyla birlikte ülkemiz genelinde şehrimizle alakalı sıkıntılar olduğunu ifade eden Eğitim Bir Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş,

A+A-

Erzurum Güncel- Türkiye genelinde Bakanlık resmi açıklamalarına göre yüz bin üzerinde öğretmen açığı olduğunu bu öğretmen açığından en fazla etkilenen illerden birisinin de Erzurum olduğunu söyledi. 
Erzurum’da bin 500 üzerinde öğretmen açığı bulunduğunu belirten Eğitim Bir Sen Erzurum 2 nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, öğretmen açığının özellikle eğitim öğretimde orta sırlarda olan bir türlü yukarı tırmanamayan bir şehir açısından fevkalade önemli bir husus olduğunu söyledi.
Karataş, “2017,2018 Eğitim öğretim yılı sıkıntı ve sancılarla başladı. Eğitim öğretimin yılının başlamasıyla birlikte ülkemiz genelinde şehrimizle alakalı sıkıntılarımız var. Bu sıkıntıları paylaşmak bu sıkıntılarla ilgili muhataplarımızın gerekli çalışmaları kısa zamanda yaparak giderilmesine noktasında azami gayret göstermesine alanda yaptığımız taramalar ile destek olmak istiyoruz. Sendika olarak eğitim öğretim yılı başladıktan sonra birçok okulu ilçeyi günü birlik geziyor eğitim çalışanları görüşüyoruz. Eğitim çalışanlarından ne tür talepler sıkıntılar var bununla ilgili görüşüyoruz. Buradan elde ettiğimiz verileri kamuoyu ile paylaşmak istiyor ilgili makamlarımızdan bu sorunların çözümüne kavuşturulması noktasında azami gayret sarf edeceklerini yenilemek istiyoruz. Türkiye genelinde Bakanlık resmi açıklamalarına göre yüz bin üzerinde öğretmen açığı olduğu söyleniyor. Bu öğretmen açığından en fazla etkilenen illerden birsi Erzurum Erzurum’daki Milli Eğitim’de çalışan arkadaşlarımızdan resmi olmasa da gayri resmi aldığımız bilgilere göre bin 500 üzerinde öğretmen açığımız var. Bin 500 öğretmen açığı özellikle eğitim öğretimde orta sırlarda olan bir türlü yukarı tırmanamayan bir şehri açısından fevkalade önemli bir husus bu anlamda sözleşmeli öğretmen atamalarının yapılmış olması ve hali hazırda sözleşmeli öğretmenlerinin atanmış olan öğretmenlerin güvenlik soruşturmaları sebebiyle görevlerine başlamamış olmaları şuanda bu açığı biraz daha fazlalaştırıyor.” dedi
KARATAŞ,”ÖĞRETMENLERİN GÖREVE BAŞLATILMASINI TALEP EDİYORUZ”
15 Temmuz darbe sürecinde güvenlik soruşturmaları biten savcılık soruşturmaları sona eren kovuşturmaya gerek yok denilen öğretmenlerin göreve başlatılması gerektiğini belirten Eğitim Bir Sen Erzurum 2 nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş,”Bu açığın kapatılması noktasında bu arkadaşlarımızın özellikle güvenlik soruşturmaları tamamlanarak eğitim ordusuna katılması adına ilgililerin azami destek gayret göstermelerini bekliyoruz. 15 Temmuz hain FETÖ Terör örgütü ülkemizin başına bela etmek istediği darbe girişimi ülke içinde olmuş olduğu durum özellikle kamudan atılmalar ve açığa alınmalar şuanda çok fazla devam etmese de büyük bir yekûn’e ulaştı. Burada en çok payı alan kurum Milli Eğitim Bakanlığı ve Milli Eğitim Erzurum kendi üzerine düşen payı aldı. Bu güvenlik soruşturmaları bitip savcılık soruşturmaları sona eren kovuşturmaya gerek yoktur denilen öğretmenlerin göreve başlatılmasını talep ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.