1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Karnelerini Taşkesenlioğlu’ndan Aldılar
Karnelerini Taşkesenlioğlu’ndan Aldılar

Karnelerini Taşkesenlioğlu’ndan Aldılar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın desteği, Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinasyonu ile yürütülen okuma yazma seferberliği mezunlarını vermeye devam ediyor.

A+A-

Erzurum Güncel - Geçtiğimiz sene Tekman Kaymakamlığı ve Belediyesi ortaklığı ile başlatılan okuma yazma kursuna katılan 60 kadına, okuryazarlık belgelerini AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu teslim etti.

Televizyon programı sunucusu Müge Anlı’nın girişimleri ile hayata geçirilen, ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın desteklediği okuma yazma seferberliğiyle ülke genelinde milyonlarca kadına ulaşıldı.  Bu kurslardan bir tanesi de Erzurum’un Tekman ilçesinde başlatılmıştı. Okuma yazma kursu tamamlandı ve kadınlara okuryazarlık belgeleri eşliğinde gram altın verildi.

Kadın dünyayı dizayn eder, yeter ki istesin

Kursu tamamlayan 60 kadına okuryazarlık belgelerini veren AK Parti MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, “Hem Kur’an’ı hem normal gazeteyi, kitabı okuyabilmeniz adına bu kursları düzenledik. Kursları düzenlerken temel amacımız Emine Erdoğan Hanımefendinin söylediği gibi ‘Kadın dünyayı sallar, yeter ki istesin. Kadın dünyayı dizayn eder, yeter ki istesin’ idi. Siz annesiniz, eşsiniz, bugün çocuğunuzu da siz yetiştiriyorsunuz, beyleri de siz eğitiyorsunuz. Evlendiğiniz andan itibaren eşlerinizin de eğitimi sizden. Hayatı beraber şekillendiriyorsunuz. Biz de istiyoruz ki kadınlarımızın hepsi eline bir reçete geçtiğinde de rahatlıkla okusun, çocuğu ona bir kitap getirdiğinde de rahatlıkla okusun. Ekranda bir haberi izlerken de istediği gibi okuyabilsin. O yüzden son 15 senedir AK Parti olarak, Emine Erdoğan’ın liderliğinde yaklaşık 3,5 milyon kadına okuma yazma kursları düzenledik. Geçen sene sayın kaymakamımızın ve sayın kayyum belediye başkanımızın desteği ile başlattığımız okuma yazma kurslarımızın artık karne dönemi. Şimdiye kadar çocuklarımız karne alıyordu, şimdi sıra bizde. Umarım bizler de bundan sonra hem Tekman için hem ailelerimiz ve ülkemiz için daha iyi hizmet etmeye gayret ederiz” dedi.

Okuyup yazan insan daha iyi düşünür

Tekman Kaymakamı ve Kayyum Belediye Başkanı Vekili Kemal Karahan’a teşekkürlerini ileten Taşkesenlioğlu şöyle konuştu; “Okuyup yazan insan daha iyi düşünür, kulağına söyleneni değil okuduğunu daha iyi anlar. Hem feraseti hem bilgisi ile kendisine verilen konunun ne kadar doğru olup olmadığını görür. Kursu düzenleyen kaymakamımız ve kayyum belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bize her daim öncülük eden, her daim milletinin yanında olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve kıymetli eşi Emine Erdoğan’a canı gönülden teşekkür ediyorum. Biz kadınlara böyle güzel bir imkan sunduğu için. Bizim bu açtığımız kurslara gelen, zamanını veren, kaç yaşında olursa olsun eğitim görmek için çabalayan tüm kadınları da takdir ediyorum. Allah bu ülkeye ve ailelerinize hep beraber hizmet etmeyi nasip eylesin.”

Manolya BULUT-PUSULA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.