1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Kars'ta kaybolan minik Sedanur'dan kahreden haber!
Kars'ta kaybolan minik Sedanur'dan kahreden haber!

Kars'ta kaybolan minik Sedanur'dan kahreden haber!

Kars'ın Kağızman ilçesinde 7 gün önce kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cenazesi, Paslı köyü yakınlarında üzeri taşlarla örtülü vaziyette bulundu.

A+A-

Erzurum Güncel- Kars'ın Kağızman ilçesinde 7 gün önce kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cenazesi, Paslı köyü yakınlarında üzeri taşlarla örtülü vaziyette bulundu.

Kars'ın Kağızman ilçesinde 7 gün önce kaybolan 9 yaşındaki Sedanur Güzel'in cenazesi, Paslı köyü yakınlarında üzeri taşlarla örtülü vaziyette bulundu.

Türkiye'nin günlerdir konuştuğu kayıp Sedanur olayı acı sonla bitti. Minik kızın cansız bedeni köyün yakınında bulundu. Sedanur kaybolduktan sonra jandarma ve arama kurtarma ekipleri köyü ve etrafını didik didik aramıştı. Günlerce aranan kızın bulunması için ailesi Müge Anlı'nın programına katılmışlardı. Sedanur'u en son gördüğünü söyleyen komşuları Ertan Bozkurt çelişkili ifadeler verince şüpheler onun üzerinde yoğunlaştı. Ertan Borzkurt havaalanında polisler tarafından gözaltına alınmış, sahte kimlik kullanmaktan ve cezaevi firarisi olmaktan tutuklanmıştı. Ekipler Ertan Bozkurt'un evini de defalarca kez aradılar. Dün akşam da Ertan Bozkurt'un evi, ahırı ve samanlığı tekrar arandı.Abdullah ve Handan Güzel çiftinin kaybolan büyük kızları Sedanur Güzel (9) için sabah saatlerinde başlatılan arama çalışması akşam saatlerine kadar sürdü. 

Kars İl Jandarma Komutanlığı Paslı Karakol Komutanlığı ekipleri, Güzel'in kaybolması olayına karıştığı iddia edilen ve tutuklanan komşusu Ertan Bozkurt'un evini ve ahırını didik didik aradı. Ekipler çevrede inceleme de yaptı.

Ertan Bozkurt'un evinin önünde bulunan saman yığını da jandarma ekiplerince arandı. Saman yığınının kapladığı alanın geniş olması nedeniyle olay yerine iş makinesi çağrıldı. İş makinesiyle yapılan yaklaşık 1 saatlik çalışmayla saman yığını arandı ancak bir ize rastlanmadı.

ANNESİ KARDEŞİ VE L-KOMŞULARI İFADE VERDİ: Ertan Bozkurt'un anne ve kardeşi de karakola götürülerek ifadelerine başvuruldu. Bu arada Güzel'in bazı komşuları da ifade verdi. 

CANSIZ BEDENİ BULUNDU:Ancak ne yazık ki Minik Sedanur'un cansız bedeni köyün yakında üzeri taşlarla örtülmüş halde bulundu. Jandarma ekiplerinin incelemeleri devam ediyor.

- Vali Rahmi Doğan:
- "Sedanur'un cesedi köye bir kilometre uzakta, üzeri taşlarla örtülü vaziyette Kars İl Jandarma JAK timleri tarafından bulundu"
- "Bu olay farklı bir yerde yapılıp ceset buraya getirilmiş de olabilir, olay olduktan sonra hemen aynı yere konulmuş da olabilir. Bu hususta arkadaşlar çalışıyor"

VALİ DOĞAN'IN YENİ AÇIKLAMASI VE DETAYLAR EKLENDİ

KARS (AA) - Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Paslı köyünde 7 gün önce kaybolan Sedanur Güzel'in cesedi aynı köyde toprağa gömülmüş olarak bulundu. 

Kars Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 9 yaşındaki Sedanur'un ölü bulunduğunu söyledi. 

Doğan, "Ceset, köye bir kilometre uzakta, üzeri taşlarla örtülü vaziyette Kars İl Jandarma JAK timleri tarafından bulundu. Gerekli inceleme ve otopsi işlemlerine başlanacak." ifadelerini kullandı. 

Sedanur Güzel'in köydeki evlerinin yakınında kaybolduğu belirten Doğan, "Sedanur'un cesedi köye yakın bir mesafede, çamlık arazide üzeri taşlarla örtülü şekilde bulundu. Bu olay farklı bir yerde yapılıp ceset buraya getirilmiş de olabilir, olay olduktan sonra hemen aynı yere konulmuş da olabilir. Bu hususta arkadaşlar çalışıyor. Gerekli incelemenin ardından açıklamamızı yapacağız." dedi.

Doğan, olaya ilişkin Güzel ailesinin komşusu Ertan B'nin daha önce tutuklandığını hatırlatarak, şu bilgileri paylaştı:

"Tutuklanan kişi daha önceden sabıkası, birtakım cezaları olan ve şüpheli sıfatıyla alınıp tutuklanan kişi. Olay incelendikten sonra tahminimce yeni gelişmeler olabilir. Şu anda onunla ilgili net birşey yok. Bu kişi daha önceden birtakım suçlardan cezalar almış ve kaçak durumunda, ağabeyinin kimliği ile dolaşan birisi. Dolayısıyla her halükarda cezası olan birisi olduğu için mecburen tutuklanmak durumundaydı ve tutuklandı. Geçmişi de çok sağlıklı birisi değil. Birtakım suçlara karışmış. Cinsellikle ilgili suçlar da var, adam öldürmeye teşebbüse kadar giden farklı suçları var. Ancak olayın kim tarafından işlendiği ya da nasıl işlendiği ile ilgili şu an net bir bilgi elimizde yok."

- Çocuğun yakınları gözyaşlarını tutamadı

İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerince Sedanur Güzel'in cesedinin toprağa gömülü ve üzeri taşlarla örtülü halde bulunduğunu öğrenen yakınları ile vatandaşlar olay yerine geldi.

Jandarmanın çevre güvenliği aldığı söz konusu alanda toplanan Güzel'in yakınlarından bazıları gözyaşlarına hakim olamadı.

Kars'ın Kağızman ilçesi Paslı köyünde 16 Eylül'de yabani meyve toplamaya çıkan Sedanur Güzel (9) kaybolmuştu. Köylülerle kırsalda arama çalışmalarından sonuç alamayan aile durumu jandarmaya bildirmişti.

İhbar üzerine JAK timlerinin yanı sıra İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) görevlileri arama çalışması başlatmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.