1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Kendini Özel Sporculara Adayan Dadaş
Kendini Özel Sporculara Adayan Dadaş

Kendini Özel Sporculara Adayan Dadaş

Birol Aydın’ın Federasyon Başkanlığını yaptığı, Özel Sporcular Federasyonu’nda Disiplin Kurulu Üyesi olarak görev yapan ve Beyaz Ay Derneği Yakutiye Şube Başkanı Abubekir Özcan, takdir topluyor.

A+A-

Özel Sporcular Federasyonu’nun atletizm ve masa tenisinde elde ettiği zaferler Türk insanının göğsünü kabartırken, Sarıkamışlı olan Federasyon Başkanı Birol Aydın ile birlikte omuz omza vererek, kendini özel sporculara adayan Dadaşlar da takdir topluyor.

Erzurumlu Özel Sporcular Muhsin Murat Bingül ile Aliye Zeynep Bingül’ün babası Ünal Bingül ile Özel Sporcular Federasyonu Asbaşkanı Ensar Kurt ile birlikte kendini özel sporculara adayan Abubekir Özcan, Federasyon Başkanı Birol Aydın’ın gözdelerinden biri oldu. Gönüllü olarak özel sporculara hizmet veren Özcan, yaptığı işi en büyük ibadet olarak değerlendiriyor.

Bingül başkan Özcan yardımcısı

Özel Sporcular Federasyon’unda Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül Disiplin Kurulu Başkanı olarak görev yaparken, Abubekir Özcan da, Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı olarak özel sporculara hizmet veriyor. Aynı zamanda Beyaz Ay Derneği Yakutiye Şube Başkanlığına da seçilen Özcan, özel sporcuların da gönlünü fetheden bir Dadaş olarak tarihe geçti. Özcan Türkiye Paralimpik Olimpiyatları Yönetim Kurulu üyeliğini de üstlenmiş durumda.

Kafile başkanlığı yapmıştı

İspanya’nın  Barcelona kentinde yapılan Masa Tenisi Avrupa Şampiyonası’na geçtiğimiz yıl milli takımın başında kafile başkanı olarak İspanya’ya giden Özcanlı özel milliler tarihi başarı elde etmişti. Bireysel olarak birincilik, ikincilik ve üçüncülük kazanan Özel Sporcular Masa Tenisi takımımız, takım halinde Avrupa ikincisi olmayı da başarmıştı.

INAS’da Türkiye’nin tarihi başarısı

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanlığı’nın ev sahipliğinde İNAS Avrupa Atletizm Şampiyonası İstanbul’da yapıldı.  Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, federasyonun tesislerini INAS Atletizm Şampiyonası için özel sporcular için açarken, Türkiye INAS’ta 27 madalya kazanırken, ülkeler sıralamasında ikinci sırada yer almıştı.

Aydın’ın göz bebekleri

Asbaşkan Ensar Kurt ve Disiplin Kurulu Başkanı Ünal Bingül ile birlikte Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Birol Aydın’ın gözbebeği olan Abubekir Özcan, “Engelli ve  özel sporculara yardımcı olmayı çok seviyorum. Gönüllü olarak onlara hizmet veriyorum. Özel Sporcularımızın Avrupa ve dünya da sporda derece yapmaları beni gururlandırıyor. Onlar Ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdıkça bizim da göğsümüz kabarıyor. Özel sporculara ve engelli kardeşlerimize gücüm yettiği sürece hizmet vermeye devam edeceğim” dedi.

Nurullah PALA/PUSULA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.