1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Kılıç, Çat'ı niye kaybetti?
Kılıç, Çat'ı niye kaybetti?

Kılıç, Çat'ı niye kaybetti?

Çat Belediye Başkanlığını sürpriz bir şekilde kaybeden CHP'li Arif Hikmet Kılıç'ın ilçedeki Alevilerden oy alamadığı ortaya çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel- Çat'ta yaptığı işlerle ünlenen ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçlaroğlu'nun örnek başkan gösterdiği eski Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'ın, seçimi kaybetme nedeni ortaya çıktı.

Eski Çat Belediye Başkanı Arif Hikmet Kılıç'ın, belediye başkanlığı süresince ilçesindeki Alevilere mesafe koyduğu, bu nedenle Alevilerden oy alamadığı ileri sürüldü. Çat ilçesine son olarak İslam eserleri müzesi kazandıran eski Belediye Başkanı Kılıç'ın, Alevilere yönelik hiç bir çalışma yapmadığı, bu nedenle de Alevilerin tepkisini çektiği iddia edildi. 

Öte yandan, Çat'tan arayan vatandaşlar, Başkan Kılıç'ın, Çat'tan çok zamanını İstanbul'da geçirdiğini belirterek, " Başkan 5 yıl boyunca, bir taziyeye gitmedi. Bir hasta ziyaret etmedi. Seçim süresince çalışmadı. Bekledi ki, herkes ayağına gelsin. Alevlerden de oy aldı, sunilerden de oy aldı, Kürtlerde de oy aldı.  Ama halkı küstürdüğü için kazanamadı" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum