1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kılıçdaroğlu çok sert
Kılıçdaroğlu çok sert

Kılıçdaroğlu çok sert

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit'i pasif politikayla eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok sert sözlerle tepki gösterdi.

A+A-

Erzurum Güncel- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Ecevit'e dil uzatırsanız sana deriz ki, "Önce sen ağzını bir yıka ondan sonra Ecevit'i ağzına al"diye tepki gösterdi.

Bülent Ecevit polemiğinde kılıçlar çekildi. Clinton önündeki Ecevit'in pozunu gündeme getiren Erdoğan'a, CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan çok sert eleştiri geldi.

"ÖNCE SEN AĞZINI BİR YIKA"
Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, Ecevit'in ülke çıkarından yana politikalar izlediğini savunarak hedefindeki isme işte bu sözlerle yüklendi:

"Bülent Ecevit gerek siyasete başladığında gerek başbakan olduğunda ülkenin çıkarlarından yana politikalar oluşturmuştur. "Ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen" diyen Ecevit. Kıbrıs'ta barışı sağlayan kişidir Bülent Ecevit. Ambargo sürecinde dik duran kişidir. Afyon üreticilerine sahip çıkmıştır. Siz ülkenin Cumhurbaşkanlığı koltuğunda otururken Ecevit'e dil uzatırsanız sana deriz ki, "Önce sen ağzını bir yıka ondan sonra Ecevit'i ağzına al". 

ASKERİN BAŞINA ÇUVAL GEÇİRİLİRKEN BU BEYFENDİ NEREDEYDİ ACABA?
Ebediyete intikal edenlerin arkasından sadece rahmet okunur. Müslümanlıkta böyle bir şey yoktur. Rahmetli Ecevit ne yaptı? Cebini mi doldurdu, devleti mi soydu? Onurlu ve dik durdu, ülkesinin çıkarlarını sonuna kadar savundu. Bir fotoğraftan çıkıp onu eleştiriyorsunuz. İnsanda biraz insan olma duygusu olur. Askerin başına çuval geçirilirken bu beyefendi neredeydi acaba? Gazeteciler soruyor; Nota verecek misiniz? 'Müzik notasından mı söz ediyorsunuz' dediler. Korktu, elini dahi kaldıramadı. Ecevit'e gelince kapı gibi dil var. 

MANGAL MİLLİYETÇİLİĞİ
Ege adaları işgal altında. Senin milliyetçiliğin mangal milliyetçiliğidir. Bize ait adalar işgal ediliyor, beyefendiden tık yok. Yok öyle kolaycılık. Kim olursa olsun. Ecevit birisinin dizinin dibine mi çöreklendi? Sen o fotoğrafı unuttuğumuzu mu sanıyorsun. Bunun meşhur bir danışmanı vardı fındıkçı. 'Bunu kullanın sakın deliğe süpürmeyin' dedi. 'Türkiye Cumhuriyeti kabile devleti değildir' diyor ama sen özel olarak mücadele ediyorsun. Biz de sen kabile devleti yapma diye mücadele ediyoruz. Kabile devleti dış dinamiklerin savurduğu devlettir. "

SIRBİSTAN'DAN ET İTHALİNE TEPKİ
Sırbistan'dan 5 bin ton et ithal edilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Sırbistan'dan 5 bin ton et ithal edeceğiz. Kozaklı'dan dönerken Kırşehir'e uğradık. Bir vatandaşımızın taziyesine. Bana küçük bir not verildi. İthal etin girmesini istemiyorlar. Sırbistan'dan et alacağız. Bizim aklımıza Sırbistan kasabı geliyor. Katleden bir Sırp. Miloseviç hapiste. Onunla tokalaşıyorsun. Bu etin saraya gitmesi lazım. Bunlar besmelesiz kesildi. Adam kul hakkı yemeye alışmış zaten. İşçi asgari ücrete mahkum edildi. Peki kazanan kim? Faiz lobisi alıyor."

Ecevit’in meşhur Clinton ile pozu! Erdoğan bakın ne dedi?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.