1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Kılıçdaroğlu'ndan HDP tepkisi: Siz bir partiyi kapatamazsınız
Kılıçdaroğlu'ndan HDP tepkisi: Siz bir partiyi kapatamazsınız

Kılıçdaroğlu'ndan HDP tepkisi: Siz bir partiyi kapatamazsınız

Meclis'te konuşan Kılıçdaroğlu, HDP'nin kapatılması için ikinci kez açılan davaya tepki gösterdi: Demokrasinin var olduğu, savunulması gerektiği bir ortamda siz bir partiyi kapatamazsınız.

A+A-

Erzurum Güncel- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. Kılıçdaroğlu, HDP'nin kapatılması için ikinci kez açılan davaya tepki göstererek "Demokrasinin var olduğu, savunulması gerektiği bir ortamda siz bir partiyi kapatamazsınız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Eğer insanın ruhunda olan temizliği kirletirseniz, ruhu temiz olmaktan çıkarırsanız, sizin topluma hiçbir yararınız olmaz. Üzülerek ifade ediyorum. Türkiye'yi bu bataktan biz çıkaracağız. Herkes bundan emin olsun. Hangi partiden olursa olsun, her partinin seçmeni gözünü bize dikmiş durumda. 'Türkiye'yi bu bataktan nasıl çıkaracaklar?' diye. Çıkaracağız. Şeffaf siyaseti getireceğiz. Herkes bundan emin olsun.

Hasan Saltık hayatını kaybetti. Müzik dünyamızın çok önemli bir aktörüydü. Anadolu'nun unutulan, kaybolan türkülerini derdi. Bizim müzik kültürümüzün korunması açısından Kültür Bakanlığı'nın yapamadığını yaptı. Allah'tan rahmet diliyoruz. Müzik dünyasının başı sağ olsun.

Çankırı'daki doğal zenginlik belki hiçbir ilimizde yok. Ama iktidar nasıl olsa ben bunlardan oy alıyorum anlayışıyla hareket ediyor. Allah nasip edip iktidara geldiğimizde, Çankırı'nın doğal zenginliklerinin nasıl işlendiğini, nasıl istihdam sağlandığını görecekler.

Demokrasiden söz ediyoruz, üniversitelerin özerkliğinden söz ediyoruz. Üniversiteler bilim ürettiğinde Türkiye katma değeri yüksek ürünler üretmeye başlar diyoruz. Boğaziçi'ne malum bir kayyum rektör atadılar. Sen, o üniversiteye bırak rektör olmayı, orada hoca bile olamazsın. Kardeşim sende onur varsa istifa et. İstifa et ya. Neden istifa etmiyorsun? Hocaların görevine son veriyor, hangi mantıkla? Üniversitenin rektörü bilime düşman olur mu? Rektör bilime düşman, bilim insanına düşman."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.