1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Korkut: Muratpaşa Kent Meydanı tamam
Korkut: Muratpaşa Kent Meydanı tamam

Korkut: Muratpaşa Kent Meydanı tamam

Merkez Yakutiye İlçe Belediye Başkanı Ali Korkut, tarihi Muratpaşa Camisi yanındaki kent meydanının önümüzdeki günlerde tamamlanarak hizmete açılacağını bildirdi.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum'un ilk kent meydanını Yakutiye'de 2011 yılında açtıklarını anımsatan Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, ikinci tarihi kent meydanı için de son hazırlıkların yapıldığını bildirdi. Muratpaşa Kent Meydanının ardından üçüncü ve dördüncü kent meydanları için çalışma yapacaklarına işaret eden Başkan Ali Korkut, şunları söyledi:
    "Efsaneleriyle ünlü Muratpaşa Cami, yanındaki Ahmediye Medresesi ve arkasında yer alan hamam ile bir külliye oluşturuyor. Muratpaşa Cami, Hamam ve Medrese mimarisiyle de önem arz ediyor. Osmanlı döneminin en nadide örneklerini oluşturan bu eserlere özen gösteriyoruz. Erzurum'da maalesef üzülerek söylüyorum, benim dönemime kadar kentsel dönüşüm yapılmadı. Biz tarihi eserlerin çevresinin açılmasına öncülük ettik. İlklerin belediye başkanı olmak gurur verici. İstanbulkapı, Üç Kümbetler, Yakutiye Kent Meydanı, Muratpaşa Kent Meydanı, bu anlamda önemli çalışmalar."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.