1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Korsan Kitap Skandalı!
Korsan Kitap Skandalı!

Korsan Kitap Skandalı!

Kültür ve Turizm il Müdürlüğü, ‘Erzurum İlimdir’ adlı korsan kitap bastırdı. ISBN olmayan hatta basım evi bile yazılmayan kitap içeriğiyle de hayrete düşürdü. Skandalın ortaya çıkmasıyla paniğe kapılan müdürlüğün kitabı toplattığı bildirildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Rezillikleri duyulunca kitabı toplamaya başladılar

Erzurum Kültür ve Turizm il Müdürlüğü, ‘Erzurum İlimdir’ adlı korsan kitap bastırdı. Bandrol ve Uluslararası Kodu (ISBN) olmayan hatta basım evi bile yazılmayan kitap içeriğiyle de hayrete düşürdü. Skandalın ortaya çıkmasıyla paniğe kapılan müdürlüğün kitabı toplatmaya çalıştığı iddia edildi.

Onur SAĞSÖZ / PUSULA GAZETESİ

Erzurum Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği (ŞEHİRDER) inanılmaz bir kültür skandalına imza attı. DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’ndan alınan finans desteğiyle bastırılan ve okullara dağıtılan ‘Erzurum İlimdir’ adlı kitabın korsan olduğu anlaşıldı. Bandrol ve ISBN numarasıyla basım evinin belirtilmediği sözde kitaptaki içerik yanlışlıkları da okuyanları hayrete düşürdü.

MURAT PAŞA’YI MUSTAFA PAŞA YAPTILAR

Eski fotoğrafların kullanıldığı kitapta tarihi Çobandede Köprüsü, ‘Çobandere’ olarak yazılırken, tarihi Murat Paşa Cami’yi yaptıran kişi de Mustafa Paşa olarak yer aldı. Ayrıca tashihten öte ilçe nüfusları ve tarihlerde yapılan yanlışlıklar göze çarpan detaylar oldu. İfade bozukluklarıyla da dikkat çeken kitabın editörlüğünü Vedat Eğilmez, Şahin Torun ve Senanur Budak’ın yaptığına sayfalarda yer verilirken, yazarlar kısmında da Adem Altınok, Ahmet Çakmak, Ali Rıza Kalender, Muhammet Emin Kaptan, Murat Ertaş, Mücahit Yaman, Senanur Budak, Vedat Eğilmez ve Yasin Çardak isimleri yer aldı.

KOPYALA YAPIŞTIR KİTABINDAN KAÇ ADET BASILDI? NE KADAR HARCANDI?

‘Dersimiz Erzurum’ projesi adı altında DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’ndan ne kadar finans desteği alındığı bilinmeyen bu sözde kitaptan hangi matbaada ve kaç adet bastırıldığı ise bilinmiyor. Her şeyden öte gerçek manada tam bir ilim ve irfan yuvası olan Erzurum’da sözde kitapta adı geçen yazarların hiçbir araştırma yapmadan sadece internetten ‘kopyala-yapıştır’ yaptığı anlaşılıyor.

PANİKLEDİLER

Her fırsatta ‘kültür adamı’ olduğunu dile getiren ve kente yapılan kültür yatırımlarının kendi sayesinde olduğunu iddia eden Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Almaz’ın skandalın ortaya çıkmasıyla birlikte panikleyerek kitabı toplatma girişiminde bulunduğu iddia edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.