1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Kürt kökenliler için bomba iddia! Referandumda...
Kürt kökenliler için bomba iddia! Referandumda...

Kürt kökenliler için bomba iddia! Referandumda...

Referandum ile ilgili genel anketlerden sonra bölgesel tepkilerde ölçülmeye başlandı. Bunlardan en çok merak edileni de Güneydoğu..

A+A-

Erzurum Güncel- Güneydoğu'da yaşayan Kürt kökenli halkın referandumda İstanbul'da yaşayan Kürtleri örnek alacağı söyleniyor.  Milliyet Yazarı Tunca Bengi'nin bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle;

Referandumda AKP tabanındaki büyük çoğunluğun ne diyeceği belli. Aynısı CHP tabanı için de geçerli. Dolayısıyla, en çok merak edilen MHP tabanı ve Kürt kökenli, özellikle de Güneydoğu’dakilerin alacağı tavır. Kürt sorunuyla ilgili kitapları bulunan İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Topdemir’in buna dönük öngörüsü şöyle: “Günümüzün iletişim ve ulaşım kolaylığından dolayı sosyal etkileşim daha sık gerçekleşmektedir. İletişim o kadar hızlı olmaktadır ki seçimlerde köydeki muhtarın, il ve ilçedeki belediye başkanı, milletvekilinin belirlenmesiyle ilgili kulisler ve seçim çalışmalarını bile İstanbul’da oturanlar yapmaktadır. Yani İstanbul’da oturanlar bölgelerindeki akrabalarının oylarının rengine bile etki etmektedirler. Referandum seçiminde de Güneydoğu seçmenlerine İstanbul’daki Kürtler etki edecektir.”

 

Seçmen listeleri yarın kalkıyor!

 

 

Referandum'da nerede oy kullanacağım? YSK seçmen sorgulama...

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.