1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Kuryelere sıkı denetim
Kuryelere sıkı denetim

Kuryelere sıkı denetim

Moto kuryeye zehir denetimi. Pandemi döneminde sayıları hızla artan moto kuryelere uyuşturucu tacirleri göz dikti. Sektörün zehir transferinde kullanılmasının tespit edilmesi üzerine moto kuryelere sıkı takip geldi.

A+A-

Erzurum Güncel- Salgın döneminde eve kapanan vatandaşların her türlü ihtiyacını kapısına kadar getiren moto kuryelerin kontrolsüz şekilde büyümesi art niyetli kullanıma yol açtı. Uyuşturucu tacirlerinin yeni transfer yöntemine dönüşen sektör mercek altına alındı. Motosikletli Kuryeler Derneği Başkanı Mustafa Özdemir, "Pandemi döneminde sokağa çıkma kısıtlamasını delmek için kendilerini motosikletli kurye gibi gösteren uyuşturucu tacirlerinin sayısı çok arttı. Biz de bu şekilde çok sayıda art niyet taşıyan kişiyi tespit ederek emniyet güçlerine ihbar ettik" diyerek şöyle konuştu:

SİSTEMİ BİTİRDİLER

"Bu ihbarlar neticesinde emniyet güçleri moto kuryeleri daha sıkı takip altına aldı. Ancak şahıs şirketli kuryeler hiçbir sorumluluk taşımıyor. Paketlerinde uyuşturucu çıksa dahi 'Bu kişi benim çalışanım değil' diyerek çekiliyor. Bu sistem de sektörün denetimsiz hale gelmesine neden oldu. Bizim önerimiz bir an önce Mesleki Yeterlilik belgelerinin sektörde zorunlu kılınması."

ALİBABA'NIN KURYESİNDE UYUŞTURUCU

Çin'in e-ticaret devi Alibaba'nın Türkiye'deki şirketinde zehir yakalandı. Durumundan şüphelenip bekçiler tarafından durdurulan moto kuryenin 'evime götürüyorum' dediği market malzemeleri arasında uyuşturucu madde ele geçirildi. Moto kurye gözaltında.

Akşam

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.