1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Mağarada kıstırılan 5 kadın terörist etkisiz hale getirildi!
Mağarada kıstırılan 5 kadın terörist etkisiz hale getirildi!

Mağarada kıstırılan 5 kadın terörist etkisiz hale getirildi!

Tunceli Kutu Deresi’nde Jandarma Özel Harekat birliklerinin bir mağarada kıstırdığı 5 kadın terörist etkisiz hale getirildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Operasyon ile ilgili konuşan Vali Sonel, "Teslim ol çağrılarına el bombaları ile karşılık verdiler, kahramanlarımız gerekeni yaptı" dedi.

Tunceli'de etkisiz hale getirilen 5 teröristin arasında, gri kategoride 300 bin lira ödülle aranan Mihriban Durmaz'ın da olduğu bildirildi.

İçişleri Bakanlığınca, Tunceli'nin Kutu Deresi  bölgesinde düzenlenen operasyonda 5 kadın teröristin etkisiz hale getirildiği  bildirildi.  Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kutu Deresi bölgesinde bir mağaraya  Jandarma Özel Harekat birlikleri tarafından operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, "Operasyonda 5 kadın terörist silahlarıyla birlikte  etkisiz hale getirildi." ifadesi kullanıldı.

  

 

Tunceli Valiliği'nden yapılan açıklamada da Vali Tuncay Sonel'in,  Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak ve İl Jandarma Komutanı Albay  Sinan Şen ile birlikte bölgeye gittiği ve komutanlarla operasyonu bizzat yerinde  yönettiği bildirildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Tunceli-Merkez kırsalında eylem yapma hazırlığı içinde olan  teröristlere yönelik İl Jandarma Komutanlığımızca başlatılan operasyon kapsamında  teröristlerle çıkan sıcak temasta 5 kadın terörist beraberinde 5 kalaşnikof, bir  büyük telsiz, bir küçük telsiz ve bol miktarda dokümanla etkisiz hale  getirilmiştir. Bölgede operasyon devam etmekte olup, gelişmelerden kamuoyuna  ayrıca bilgi verilecektir."

 

Açıklamada, teröristlerin bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine  yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.

 

 

JÖH TİMLERİ ARAZİDE 15 GÜN TAKİP YAPTI

 

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, teçhizatlarıyla etkisiz hale getirilen kadın terörist grubunun, bölgeye sızan JÖH timlerinin arazide gizlenip, 15 günlük takiple tespit edildikleri belirtildi. Kutuderesi bölgesinde etkisiz hale getiren terörist grubunun eylem hazırlığında olduğu ifade edildi.

 

 

Vali Sonel: "El bombaları ile karşılık verdiler, kahramanlarımız gerekeni yaptı"

 

Tunceli Valisi  Tuncay Sonel, "Kahraman JÖH'lerimiz başarılı bir operasyona imza attı. Hepsi birer kahraman. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'nun destekleriyle kahraman güvenlik güçlerimizin teröristle mücadelede başarılı sonuçlar elde etmesinin ardından Tunceli artık huzur şehri haline geldi. Bugünde 5 kadın terörist 'Teslim Ol' çağrılarımıza rağmen, ateşle, el bombaları ile karşılık verdiler. Bizim kahramanlarımız da teröristlere gerekeni yaptı. 4 kadın terörist etkisiz hale getirildi, 1 kadın teröristte göçük altında kaldı, toplam 5 kadın terörist etkisiz hale getirilmiş oldu. Bütün kahramanlarımızın alnından öpüyoruz. Allah onların yar ve yardımcısı olsun. Rabbim kahramanlarımızın ayağına taş değdirmesin" ifadelerini kullandı. 

 

 

GRİ LİSTEDEKİ TERÖRİST  DE ÖLDÜRÜLDÜ 

 

İçişleri Bakanlığınca, Tunceli'nin Kutu Deresi  bölgesinde düzenlenen operasyonda 5 kadın teröristin etkisiz hale getirildiği  bildirildi. 

 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Kutu Deresi bölgesinde bir mağaraya  Jandarma Özel Harekat birlikleri tarafından operasyon düzenlendiği belirtildi.

 

Açıklamada, "Operasyonda 5 kadın terörist silahlarıyla birlikte  etkisiz hale getirildi." ifadesi kullanıldı.

 

Tunceli Valiliğinden yapılan açıklamada da Vali Tuncay Sonel'in,  Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak ve İl Jandarma Komutanı Albay  Sinan Şen ile birlikte bölgeye gittiği ve komutanlarla operasyonu bizzat yerinde  yönettiği bildirildi.

 

 

Gri kategoride 300 bin lira ödülle aranan Mihriban Durmaz'ın da olduğu bildirildi

 

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

"Tunceli-Merkez kırsalında eylem yapma hazırlığı içinde olan  teröristlere yönelik İl Jandarma Komutanlığımızca başlatılan operasyon kapsamında  teröristlerle çıkan sıcak temasta 5 kadın terörist beraberinde 5 kalaşnikof, bir  büyük telsiz, bir küçük telsiz ve bol miktarda dokümanla etkisiz hale  getirilmiştir. Bölgede operasyon devam etmekte olup, gelişmelerden kamuoyuna  ayrıca bilgi verilecektir."

 

Açıklamada, teröristlerin bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine  yönelik çalışmaların azim ve kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.