1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Mahkeme, fahri trafik müfettişinin kestiği 1.200 liralık cezayı görüntü olmadığı için iptal etti
Mahkeme, fahri trafik müfettişinin kestiği 1.200 liralık cezayı görüntü olmadığı için iptal etti

Mahkeme, fahri trafik müfettişinin kestiği 1.200 liralık cezayı görüntü olmadığı için iptal etti

Tekstil firması sahibi Mehmet Tunç'a şehrin en kalabalık caddesinde makas attığı gerekçesiyle 1.228 lira ceza geldi. Gelen cezayı inceleyen Tunç, cezanın açıklamasını okuduğunda büyük şaşkınlık yaşadı.

A+A-

Erzurum Güncel- Bursa'da bir vatandaş, kendisine gelen 1.200 liralık trafik cezasını görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Kentin en işlek caddesinde trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirdiği iddiası ile ceza kesilen sürücü, bir avukat aracılığıyla mahkemeye başvurdu. Söz konusu saatte trafiğin yoğun olduğunu ve makas atma ihtimalinin olmadığını belirten sürücünün cezası, fotoğraf ve görüntü gibi deliller olmaması nedeniyle iptal edildi.

Tekstil firması sahibi Mehmet Tunç'a şehrin en kalabalık caddesinde makas attığı gerekçesiyle 1.228 lira ceza geldi. Gelen cezayı inceleyen Tunç, cezanın açıklamasını okuduğunda büyük şaşkınlık yaşadı. Cezanın, Bursa'nın en işlek caddesinde ve trafiğin en yoğun olduğu saatte trafiği tehlikeye sokacak şekilde şerit değiştirmekten geldiğini gördü. O saatte cezanın yazıldığı caddede trafiğin yoğun olduğunu ve makas atma imkanın olmadığını belirten vatandaş, soluğu bir avukatın yanında aldı. Cezanın bir fahri trafik müfettişi tarafından yazıldığı belirlendi.

DELİL OLMAYINCA CEZA İPTAL EDİLDİ

Hemen cezanın iptali için mahkemeye başvuru yapıldı. Cezayı yazan fahri trafik müfettişinin fotoğraflı ve görüntülü delil sunamaması üzerine ceza Sulh Ceza Hakimliği'nce iptal edildi.

"HAKİM İDDİALARIMIZI HAKLI BULDU"

Müvekkiline yazılan haksız cezanın iptal edildiğini ifade eden Avukat Aylin Doğan, "Müvekkilimiz bize başvuru yaptı. Cezanın tanzim edildiği yer, Bursa'da trafiğin en yoğun olduğu yer. Müvekkilim, bu saatte burada trafiği tehlikeye düşürecek bir hareket yapmasının imkansız olduğunu belirtti. Biz de sulh ceza hakimliğine cezanın iptali için müracaatta bulunduk ve bu kararın hukuka aykırı olduğunu söyledik. Fahri trafik müfettişi tarafından düzenlenen cezada herhangi bir video ve fotoğrafın delil olarak sunulmadığını belirttik. Konuyu değerlendiren sulh ceza hakimi iddialarımızı haklı buldu ve 1.228 liralık cezayı iptal etti" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.