1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Maske takmayan kurye hakkında flaş karar!
Maske takmayan kurye hakkında flaş karar!

Maske takmayan kurye hakkında flaş karar!

İstanbul Tuzla’da kurye Cihan Aksu, denetim yapan ekiplere maskesiz yakalanmıştı. Polise direnen genç adam, “Bana teşkilatın numarasını verin, eniştemin numarasını gönderin” sözleriyle Türkiye’nin gündemine oturdu.

A+A-

Erzurum Güncel- Aksu’nun, 5 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına bugün başlandı. Duruşmada müşteki olarak dinlenen polis memurları, sanıktan şikayetçi olmadığını söylerken, mahkeme duruşmaya gelmeyen sanık hakkında şu kararı aldı. İşte son dakika haberini detayları...

Tuzla'da maske takmayıp polise direnen ve telefonda konuştuğu kişiye söylediği 'bana teşkilatın numarasını verin, eniştemin numarasını gönderin" sözleriyle Türkiye'nin gündemine oturan Cihan Aksu'nun, "kamu görevlisine görevini yaptırmamak için direnme" suçundan 5 yıl 3 aya kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Anadolu 46. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, müşteki 3 polis memuru katılırken, tutuksuz sanık Cihan Aksu ise gelmedi.

"ZOR KULLAN, GÖRÜŞÜRÜZ O ZAMAN" DİYEREK TEHDİT ETMİŞ
Duruşmada müşteki olarak dinlenen polis memuru M.A., "Tuzla'da Devriye Ekipler Amirliği'nde grup amiri olarak görev yapıyorum. Olay günü maske ve sosyal mesafe uygulaması ile ilgili denetim yapıyorduk. Sanık motosikletin üzerinde yavaşça yanımıza yaklaştı. Maskesinin olmadığını gördük. 'Masken nerede?' diye sorduk. 'Maskem var ya işte' diyerek boğazlığını gösterdi ve yukarı çekip indirdi. 'Ben motorun üzerindeyim takmak zorunda değilim' dedi. Ben de idari işlem yapacağımı belirterek kimliğini istedim. 'Vermiyorum kimliğimi' dedi. Ben de sanığa kimliğini ibraz etmek zorunda olduğunu, yoksa zor kullanma yetkimizin olduğunu söyledim. Bunun üzerine, 'zor kullan, görüşürüz o zaman' dedi" diye konuştu.

"BİRAZDAN GÖRECEKSİNİZ"
Motosikletten aşağı indirirken sanığın kendilerine direndiğini söyleyen müşteki M.A., "Biz de kendisini alıp duvarın kenarına götürdük. Daha sonra arkadaşlar kendisini sakinleştirdi. Kimliğini verdi ve biz de idari işlem uyguladık. Ancak sanık idari işlem uygulamadan önce telefonda konuştuğu bir kişiye 'bana teşkilatın numarasını verin, eniştemin numarasını verin' dedi. Ben de kendisine 'hangi teşkilattansın' diye sordum ama cevap vermedi" dedi. Müşteki polis memuru H.O., sanık Cihan Aksu'ya 'hangi teşkilattansın' diye sorduklarında, 'siz birazdan göreceksiniz' diyerek cevap verdiğini söyledi. Müşteki olarak dinlenen polis memurları M.A, H.O. ve Ö.A., sanıktan şikayetçi olmadıklarını beyan etti.


ZORLA GETİRME KARARI

Ara kararını açıklayan mahkeme, duruşmaya katılmayan sanık Cihan Aksu hakkında zorla getirme kararı çıkardı. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.