1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. Melih Bulu'yu protesto eden öğrencilerin öğrencilerin bursları kesildi
Melih Bulu'yu protesto eden öğrencilerin öğrencilerin bursları kesildi

Melih Bulu'yu protesto eden öğrencilerin öğrencilerin bursları kesildi

Boğaziçi Üniversitesi’nde Melih Bulu’nun rektör olmasını protesto eden öğrencilerin KYK ve kredi bursları kesildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Boğaziçi protestolarına destek veren öğrencilere baskı sürüyor. Protestoya destek veren en az 100 öğrencinin KYK kredi ve bursları kesildi.

Diğer yandan daha önce idare mahkemeleri, öğrenciler hakkında kesinleşmiş bir hüküm olmadığı için kredi ve bursların kesilemeyeceğini belirtmişti.

Rektör Melih Bulu ile atanan yardımcılarına karşı Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protesto sürerken eylemlere destek veren çok sayıda öğrencinin Kredi ve Yurtlar (KYK) Genel Müdürlüğü'nden aldığı burs ile krediler kesildi. Burs ve kredisi kesilen öğrenci sayısının en az 100 olduğu öğrenildi.

İstanbul Valiliği Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Valiliğe gönderilen ve öğrencilere iletilen yazıda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün yazısına istinaden kredi ve bursların kesildiği belirtildi. Öğrencilerin, öğrenim kredisi borcunun Temmuz 2023’ten itibaren ödemeye başlaması istendi.

ÜNİVERSİTELERİ SAVUNDUK

BirGün’den Dilan Esen’in haberine göre Kredisi kesilen Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencisi Burkay Avcı, Boğaziçi’nde kayyum rektöre karşı başlatılan eylemlere destek verdiği için öğrenim kredisinin kesildiğini söyledi. “Tüm kayyum rektörlere karşı Boğaziçi öğrencisinin yanında oldum” diyen Avcı, şunları dile getirdi:

“Mimar Sinan’da öğrenciyim ve bizim okulumuza da kayyum rektör atanmıştı. Boğaziçi’ne atanmasından da rahatsız oldum ve eylemlere katıldım. Bu sebepten dolayı devletin geri alacağı kredim kesildi. Bugün de üniversiteleri savunmaya devam edeceğiz. Kredimizi kesseler de kayyum rektörlere karşı mücadele edeceğiz. Demokrasiyi savunduğumuz için AKP bizi cezalandırmaya çalışıyor. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Kredilerimizin kesilmesine karşı davamızı da açacağız. Sadece dava da değil aynı zamanda mücadelemize sokakta da devam edeceğiz.”

Birgün

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.