1. HABERLER

  2. BELEDİYELER

  3. Metruk binalardan çok amaçlı yaşam merkezine
Metruk binalardan çok amaçlı yaşam merkezine

Metruk binalardan çok amaçlı yaşam merkezine

Aziziye Belediyesi ilçede yıllardır metruk halde bulunan işyerlerini yıkarak yerine modern kapalı semt pazarı, otoparkı ve engelsiz yaşam merkezi bulunan bir sosyal tesis kazandırıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Aziziye ilçesi son yıllardaki nüfus artış hızıyla dikkat çekiyor. Aziziye Belediyesi, Erzurum’un en yüksek nüfus artış hızına sahip olan ilçesinde birbirinden değerli ve ihtiyaca yönelik projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. 
Aziziye’nin çehresini değiştirerek önemli yatırımlara imza atan Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, bu kez vatandaşların talebi üzerine yıllardır metruk halde ve toplumun huzurunu bozacak nahoş hallerin yaşandığı işyerlerini kamulaştırarak, yerine içerisinde semt pazarı, otoparkı ve engelsiz yaşam merkezi bulunan, çağın gereksinimlerini karşılayan bir sosyal donatı alanını ilçeye kazandırıyor. 
Aziziye Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılacak olan projenin zemin katında kapalı semt pazarı olacak ve pazarın kurulmadığı günlerde alan, otopark olarak vatandaşlara hizmet vermeye devam edecek. Semt pazarı sayesinde kış aylarında eksi 40 dereceye varan soğuk kış günlerinde dışarıda satış yapmak zorunda kalan pazar esnafı, vatandaşlara daha sıcak ve hijyenik bir ortamda hizmet vermiş olacak. 
Sosyal tesislerin birinci katında ise engelsiz yaşam merkezi bulunacak. Engelsiz yaşam merkezinde her yaştan ve her kesimden vatandaşlar yararlanabilecek. Engelli vatandaşların fazlasıyla düşünüldüğü merkezde; engellilerin bağımsız yaşam becerileri kazanmaları, öz bakım ve günlük yaşam becerilerini kazanmaları, dil ve konuşma becerilerini geliştirmeleri, sözlü ve yazılı anlatım becerilerini geliştirmeleri, sosyal ve toplumsal uyum becerilerini geliştirmeleri ve bilişsel hazırlık becerilerini geliştirebilmelerinin yanında spor yapabilmeleri için uygun ortamlar yer alacak. 
Proje, tamamlandığında bölgenin en önemli ve farkındalık meydana getirecek çalışması olacağına dikkat çeken Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan,” Yıllardır metruk halde bulunan işyerleriyle ilgili belediyemize vatandaşlar tarafından nahoş olaylar yaşandığı yönünde şikâyetler geliyordu. Belediyemizin de gündeminde olan bölgeyle ilgili ekibimizle bir istişare toplantısı yaptık. Toplantının neticesinde bu metruk işyerlerini kaldırarak, vatandaşlarımıza birçok yönden faydalı olacak bir yaşam merkezi oluşturmayı planladık” şeklinde konuştu. 
YAZ KIŞ TİCARET YAPILABİLECEK 
Yaşam merkezi projesi içerisinde yar alan kapalı semt pazarı sayesinde ilçede yaşayan vatandaşların yaz ve kış aylarından rahatlıkla pazar alışverişlerini yapabileceklerini ve pazar esnafının da açık hava kaynaklı sorunlar yaşamayacağını anlatan Başkan Orhan, “ Pazarcı esnafı ve vatandaşlarımız daha nezih bir ortamda ticaretlerini ve alışverişlerini yapabilecekler. Mahalle aralarında kurulan pazarlar hem alışveriş yapan vatandaşlar için hem de satış yapan pazarcı esnafı için olumsuz sonuçlar doğuruyor. Ayrıca acil durum arz eden durumlarda pazarların kurulduğu cadde ve sokaklara girilememesi önemli bir zafiyet doğuruyor. Kapalı semt pazarı projemiz sayesinde bu gibi durumların önüne geçmiş ve bölgemizin önemli bir sorununu daha çözüme kavuşturmuş olacağız. 
HER KESİM RAHATLIKLA HİZMET ALABİLECEK 
Başkan Orhan,” Engelsiz Yaşam Merkezi’nde; üretime ve sosyal hayata daha fazla katılımlarını sağlayacak şekilde engellilere, ev kadınlarına, gençlere ve işsizlere yönelik eğitim merkezi veya eğitim atölyeleri oluşturulmayı veya buna yönelik faaliyetler gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi. 
Başkan Orhan sözlerini devam etti,” Engellilere, çocuklara, kadınlara, yaşlılara ve gençlere yönelik bakım merkezi veya evler oluşturmayı hedefliyoruz. Dezavantajlı gruplar ve ailelerine yönelik toplum destek programlarının da yer alacağı merkezimizde gezici sağlık ve eğitim hizmetleri de vereceğiz. Bunun yanı sıra Çocuklar ve gençlere yönelik çevre duyarlılığının ve geri dönüşüm bilinci ile çevre bilincinin oluşturulmasına ve yaygınlaştırılmasına yönelik faaliyetler içeren projelerimiz de bulunuyor”. 
ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN ÖZEL ÇALIŞMA 
Yaşam merkezinde, dezavantajlı gruplara hizmet eden sivil toplum kuruluşlarının da düşünüldüğü müjdesi veren Başkan Orhan,” Çocuklar ve gençlere yönelik çevre duyarlılığının ve geri dönüşüm bilinci ile çevre bilincinin oluşturulmasına ve yaygınlaştırılmasına yönelik faaliyetler içeren birçok projeyi halkımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu. 
Yaşam merkezi içerisinde bulunan Engelsiz Kafe bünyesinde, kitap okuma salonu, aktivite salonu, çok amaçlı salon ve ortak alan alanlar vatandaşlar için hizmet verecek. 
Ayrıca merkezde kişisel yeterlilik, özerklik veya bağımlı olmama, kalkınmayı teşvik etmek, karar alma sorumluluğu, sağlık, eğitim, bilgi, istihdam ve öz saygı gibi konularda faaliyetler yürütülecek. 
İlçeye nefes aldıracak projenin bu sene içerisinde tamamlanması hedefleniyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.