1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. MHP'li vekilden Erdoğan'a: "16 ay geçti, verdiğiniz o söz ne oldu?"
MHP'li vekilden Erdoğan'a: "16 ay geçti, verdiğiniz o söz ne oldu?"

MHP'li vekilden Erdoğan'a: "16 ay geçti, verdiğiniz o söz ne oldu?"

MHP'nin Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Erdoğan'ın 16 ay önceki açıklamalarını hatırlattı.

A+A-

Erzurum Güncel- AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz yıl şubat ayında Sivas mitinginde kentte kenevir üretiminin serbest bırakılacağı sözü vermişti.

Erdoğan, kenevir üretimi kapsamında Sivas'ı da 20'nci il olarak eklediklerini belirterek, “Artık Sivas'ta kenevir üretilecek. Bu kenevirle bez torbamızı üreteceğiz. Naylon poşet olmayacak” demişti.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Cumhur İttifakı ortağı MHP'nin Sivas Milletvekili Ahmet Özyürek, Erdoğan'ın 16 ay önceki bu açıklamalarını hatırlattı ve “Allah aşkına 16 ay geçti, verdiğiniz o söz ne oldu?” diye sordu. Özyürek, TBMM'de yaptığı açıklamada kenevirin önemine dikkat çekip şunları söyledi:

‘YATIRIM BEKLİYORLAR'

*Bir dönüm kenevir, 25- 30 dönümlük orman alanı kadar oksijen üretimi sağlar. Kenevirin; kanser, kalp hastalıkları, astım, sara, migren ve mide rahatsızlıklarının ilaç üretiminde kullanılması ne kadar önemli olduğunu göstermektedir.

*Ağır sanayide kenevir işlendiği zaman çelikten daha güçlü hale gelir, tekstil alanında, kumaş ve ipliğin hammaddesidir. Maalesef ülkemizde kenevir yetiştirilmesi kısıtlandığından dolayı bunu üretemiyoruz.

*Sayın Cumhurbaşkanımız bundan 16 ay önce Sivas'ta kenevir yetişmesi gerektiğini söylemiş ‘Sivas'a da 20'nci il olarak keneviri veriyorum' demişti.

*Ayrıca özel teşvik yasası ile 6. bölgeyi verdi. 16 ay oldu. Allah aşkına, Sivas'ın yiğidoları yatırım bekliyor, iş bekliyor, istihdamın açılmasını bekliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.