1. HABERLER

  2. ASAYİŞ

  3. Milletvekillerini kaçırma planı yapan 19 kişi yakalandı
Milletvekillerini kaçırma planı yapan 19 kişi yakalandı

Milletvekillerini kaçırma planı yapan 19 kişi yakalandı

Adana'da terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı oldukları iddia edilen 19 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin, sansasyon yaratmak için milletvekilleri, bürokratlar ve adliye mensuplarını kaçırmayı planladıkları ortaya çıktı.

A+A-

Erzurum Güncel- Emniyet Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, DEAŞ terör örgütüne yönelik Adana merkezli operasyonda 19 kişi gözaltına alındı.

Hürriyet'ten Fevzi Kızılkoyun'un haberin göre operasyon yapılan adreslerdeki aramalarda 500 gram patlayıcı madde, çok sayıda ruhsatsız silah, örgütsel dökümanlar ve dijital materyaller ele geçirildi. Ele geçirilen dökümanların çözümünde DEAŞ’ın İncirlik’teki ABD üssüne saldırı planı yaptığı belirlendi. Ayrıca DEAŞ’ın bölgede tanınmış siyasi, iş insanı, savcı, bürokratlara yönelik suikast ve kaçırma hazırlığında olduğu kaydedildi.

DEAŞ’ın ayrıca polis ve askeri noktalara yönelik de saldırı planladığı da öğrenildi.

Şüphelilerin, örgüt adına aktif eylemler yaptıkları da ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin bazılarının, daha önce dini değerlere hakaret ettiklerini öne sürdükleri kişileri dövüp işkencede bulundukları iddia edildi.

Hürriyet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.