1. HABERLER

  2. DOĞU ANADOLU

  3. Muş'ta tırpancıların zorlu ramazan mesaisi
Muş'ta tırpancıların zorlu ramazan mesaisi

Muş'ta tırpancıların zorlu ramazan mesaisi

Muş'ta ramazan ayına denk gelen ot biçme döneminde zorlu mesailerini sürdüren tırpan işçileri, iftar saatine kadar çalışıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- Merkeze yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki Ziyaret köyünde ot biçen tırpan işçileri, bunaltıcı sıcağa rağmen hem çalışıyor hem de oruç ibadetini yerine getiriyor.

İşçilerden kimi hayvanlarını kışın besleyebilmek kimi ise satmak için tarlasındaki otları tırpanla biçip, topluyor.

Köy muhtarı ve tırpan işçisi Hüseyin Sevinç, ramazan ayında kavurucu sıcağa rağmen arkadaşları ve komşularıyla ot biçtiklerini anlattı.

Sevinç, "Bu sıcağa rağmen otu biçmek zorundayız. Yoksa otlar kurur ve yazık olur. Traktörün girmediği bahçelerde de mecburen otu tırpanlarla biçiyoruz.

Tırpan işçisi Abdulselam Kurt da bu yıl ot biçmenin ramazan ayına denk geldiğini belirterek, "Günler uzun ve oruçluyuz. Sabah erkenden gelip öğlen saatlerine kadar ot biçiyoruz. Biraz dinlendikten sonra tekrar çalışıyoruz. Allah bize yardım etsin. Bu el emeğidir. " ifadesini kullandı.

'İFTAR SAATİNE KADAR OT BİÇİYORUZ'

Bu yıl ot biçme döneminin ramazan ayına denk geldiğini anımsatan 15 yıllık tırpan işçisi Kadri Çelik ise "Oruçlu ot biçmek zordur. Sabah erken saatlerinde gelip öğlene kadar ot biçiyoruz. Biraz dinlendikten sonra tekrar ot biçmeye devam ediyoruz." diye konuştu.

Kudbettin Yiğit de tırpan işçiliğinin zorluğuna değinerek, "Sabahın erken saatlerinde geliyoruz, iftar saatine kadar ot biçiyoruz." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.