1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. NASA Avustralya'daki yangını böyle görüntüledi
NASA Avustralya'daki yangını böyle görüntüledi

NASA Avustralya'daki yangını böyle görüntüledi

Avusturalya'da aylardır devam eden orman yangınları milyonlarca hayvanın ve insanların hayatını kaybetmesine neden oldu. NASA kıtada yaşanan yangının korkutucu boyutunu böyle fotoğrafladı.

A+A-

Erzurum Güncel- Avustralya'da Eylül'den bu yana orman ve çayırlık alanlarda etkili olan ve zaman zaman yerleşim alanlarına da sıçrayan yangınlar nedeniyle 500 milyona yakın hayvan öldü, hayatını kaybedenlerin insanların sayısı ise 23'e yükseldi.

Avustralya'da Eylül'den bu yana orman ve çayırlık alanlarda etkili olan ve zaman zaman yerleşim alanlarına da sıçrayan yangınlara müdahale, artan hava sıcaklığı ve şiddetli rüzgarın etkisiyle güçleşiyor.

Yangın nedeniyle 500 milyona yakın canlı türü öldü. Sokaklardaki kelebek kanatlarının yer aldığı bu kare ise yangının korkunç boyutunu bir kez daha gösterdi.

NASA KITADAKİ YANGINI GÖRÜNTÜLEDİ

NASA'ya ait birleştirilen uydu görüntülerinde son 1 ay içerisindeki yangınların çıkış noktaları böyle görülüyor.

Yetkililer, hızı saatte 128 kilometreye kadar ulaşan ve yönünü güneye doğru çeviren kuvvetli rüzgarın, Yeni Güney Galler eyaletinde farklı noktalarda etkili olan yangınların yayılması riskini artırdığı bilgisini paylaştı.

Kırsal İtfaiye Hizmeti, eyaletteki yangınların 150 farklı noktada aktif olduğunu, bunlardan 64'ünün kontrol altına alınamadığını kaydetti.

Avustralya'da eylülden bu yana orman ve çayırlık alanlarda etkili olan ve zaman zaman yerleşim alanlarına da sıçrayan yangınlar nedeniyle 23 kişi hayatını kaybetti.

Farklı noktalarda devam eden ve 5 milyon hektar civarında alanı yok eden yangınlarda, 1500'den fazla ev de kül oldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.