1. HABERLER

  2. GENEL

  3. O bulgular Nuh Tufanı'nın kanıtı mı?
O bulgular Nuh Tufanı'nın kanıtı mı?

O bulgular Nuh Tufanı'nın kanıtı mı?

Kuran'da, İncil ve Tevrat'ta geçen, tanrıya ulaşmak için inşa edilen Babil Kulesi ile ilgili yeni bulgular ortaya çıktı. 5 bin yıl önce inşa edilen ve Babil'in işgali sırasında yıkılan Babil Kulesi ile ilgili son keşif Irak'taki Babil bölgesinde yapılan

A+A-

Erzurum Güncel/ Kulenin izlerine rastlandığının iddia edildiği arkeolojik kazılarda elde edilen bulguların aynı zamanda Büyük Nuh Tufanı'nın da bilimsel kanıtı olduğu düşüncesine ulaşıldı. İşte Büyük Nuh Tufanı sonrasında kurulduğuna inanılan Babil Kulesi ile ilgili son bulgular...

Yeni bulgular ortaya çıktı!

 

Babil Kulesi, Kur'an-ı Kerim, İncil ve Tevrat'ta geçen, tanrıya ulaşmak için inşa edilen kule olarak biliniyor.

Dünyanın yedi harikasından biri olarak bilinen Babil'in Asma Bahçeleri içerisinde yer aldığı söylenen Babil Kulesi, Tanrı Marduk adına yapıldı.

Anlatıya göre kule 5 bin yıl önce inşa edildi, Babil'in işgali sebebiyle ise yıkıldı. Kulenin 90 metre genişliğe ve 90 metre yüksekliğe sahip olduğu düşünülüyor.

Babil Kulesi'nin Büyük Nuh Tufanı sonrası kurulan bir yer olduğuna inanılıyor. Varlığı günümüzde de tartışma konusu olan Babil Kulesi'nin mevcudiyetine dair Irak'ın Babil bölgesinde yeni bir keşif yapıldı.

 

 

“Bible Conspiracies” adlı belgesele göre Borshippa arkeolojik kazı alanında, Babil Kulesi'nin izlerine ulaşıldı.

Belgeselde Borshippa bölgesinde bulunan silindirlerin birleştirildiğinde dev bir kule şeklini aldığı ifadesine yer verildi. Kulenin izlerine dair keşfin, Büyük Nuh Tufanı'nın bilimsel olarak kanıtı şeklinde yorumlandı.

Tevrat'ın birinci kitabı Tekvin'de Nuh'un Gemisi, tanrının büyük bir sel tufanı sebebiyle Hz. Nuh'a, ailesi ve dünyadaki hayvanlardan birer çifti taşıyabilecek şekilde inşa etmesini buyurduğu gemi olarak geçiyor.

Tekvin'e göre tanrı, Nuh peygambere geminin nasıl yapılacağına dair bilgiler verdi.

 

Nuh'un Gemisi 150 gün boyunca süren Büyük Tufan boyunca suda kaldı.

Suların çekilmesi ile beraber Nuh'un Gemisi tekrar karaya oturdu.

M.S. 263 ile 339 yılları yaşamış piskopos Caesarea'lı Eusebius'tan bu yana Nuh'un Gemisi'ni arama çalışmaları devam ediyor.

Çok sayıda araştırmacı, geminin Ağrı Dağı'nda karaya vurduğunu ve kalıntılarının burada olduğunu söylüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.