1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. Öğrenciler bu aracın yolunu gözlüyor!
Öğrenciler bu aracın yolunu gözlüyor!

Öğrenciler bu aracın yolunu gözlüyor!

Gezici kütüphane aracı, yeni eğitim sezonunun açılması ile birlikte yollara düştü.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum İl Halk Kütüphanesine bağlı gezici kütüphane aracı,  İlkokul ve ortaokul çocuklarına okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla gerçekleştirdiği okul gezilerine devam ediyor. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması ile Gezici Kütüphane aracı, okurlarıyla buluşmak üzere tekrar yollara düştü. İlk Halk Kütüphanesine ait araç, belirli bir program çevresinde köy okullarına giderek öğrencilere kütüphane imkânı sunuyor. Erzurum’a bağlı tüm İlkokullara giden gezici kütüphane, öğrencilerin ilgisini çekeceği tarzdan kitap okutturuyor. Gezici kütüphane ile öğrencilere okuma alışkanlığı kazandırmak amaçlanıyor.

 

GÜZEVOVA KÖYÜN ÖĞRENCİLERİ BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

 

Erzurum İl Halk Kütüphanesi Gezici Kütüphane aracı, son olarak Güzelova İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri ile buluştu. Kütüphane aracının içerisini gezen öğrenciler, ilgilerini çeken kitapları büyük bir merakla okuma fırsatı buldular. Köy okulu öğrencileri kütüphane aracı içerisinde bulunan bilgisayarlara da ilgi gösterdiler.

 

 

 

 

Yetkililer, ‘‘ Gezici kütüphane aracımız belirli bir program dâhilinde köy okullarını ziyaret ederek öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazanmalarına yardımcı olunmaktadır. Gezici kütüphanemizin tüm hazırlıkları tamamlanarak yeni eğitim ve öğretim yılı programına başlamış bulunmaktadır” dedi.

 

 

Üniversite öğrencilerinin gelmesiyle kütüphanede yoğunluğun başladığına dikkat çeken yetkililer, “Kütüphanemizde de hizmetimiz aynı hızla hizmete devam ediyor. Kütüphanemiz 1979 yılında tadilat gören mevcut durumda 3 Şube Kütüphanesi, 17 ilçe halk kütüphanesi ile beraber hizmetlerini sürdürmektedir. 2019-2020 Eğitim ve Öğretim yılının açılması ile birlikte kütüphanelere öğrencilerimiz yoğun bir talep göstermektedir.” diye konuştu.    

Sinan AYDIN'ın haberi...

 

 

RADARHABER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.