1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Ol mahkemenin hükmüne....
Ol mahkemenin hükmüne....

Ol mahkemenin hükmüne....

Erzurum'da öyle bir olay yaşandı ki, bir anda Türkiye'nin gündemi oldu. Gazeteler ve TV'ler günlerce verdi. Açıklamalar yapıldı. Ama Sabah Gazetesinin ünlü yazarı Hıncal Uluç işin peşini bırakmadı. İşte o olayda son gelişme...

A+A-

Erzurum Güncel- İşte Uluç'un o çok konuşulacak yazısı...

Sabah Erzurum muhabiri Furkan Nehri'den bir haber notu aldım. Yazdıklarının aslında yoruma ihtiyacı yok. Bu yüzden olduğu gibi köşemde yayınlamayı tercih ettim..
Hani "Erzurum'da hâkimler var mı" diye yazmıştım da.. Bakın devamında neler olmuş..

***

Erzurum'da havalimanından kente yolcu taşıyan servis aracında yaşanan Hakim-Şoför tartışmasında konuya muhatap olan şoför Ümit Ay Sabah'a başından geçenleri anlattı.
"Savcının isteğini hakim onayladı. Adli kontrolle serbest bırakıldım. Davam her pazartesi imza ve yurt dışı yasağı ile devam edecek. Yolcular ifadelerinde darp, hakaret, tehdit olmadığını söylüyorlar. Ben hakime vurmadım, yolcular şahit. Öyle bir şey yok, gören yok. Tek taraflı iddiadan başka bir şey değil. Onun zoruna giden 'Ben de vatandaşım' demem oldu. 'Hakim olduğumu öğrendin ama alay eder gibi karşılık verdin' dedi. Suçum 'Ben de vatandaşım' demek yaniKasten adam yaralama, tehdit, hakaret iddiaları da var ama o an otobüste bulunan tüm yolcular şahittir, öyle bir şey olmadı. Olaydan sonra çalışmıyorum. Ekmeğimden oldum."
2 Mayıs'ta yaşanan bu olaydan 3 gün sonra Ümit Ay'ın kullandığı servis aracının sözleşmesi Belediye tarafından feshedilmiş. Gerekçe olarak 'Araçların fazlalığı' gösterilmiş..

***

Haksız mıyım?. Bu haberin yoruma ihtiyacı var mı?.
"Ol mahkemenin hükmüne derler mi adalet" sorusu bana değil, Ziya Paşa'ya ait. 19. Yüzyılda söylemiş o da..
Ama görevini kimseye ayrıcalık tanımadan yaptığı için Ümit Ay'ı kovan Erzurum Belediyesi için de bir şey demiş mi acaba, Ziya Paşa?.
Şu olur mu mesela?.
Af ile mübeşşir midir eshabı meratib
Kanun-i ceza acize mi has demektir

Kaynak: https://www.sabah.com.tr/yazarlar/uluc/2018/05/24/ol-mahkemenin-hukmune
(Yani..Yüksek makam sahipleri af ile müjdelenmişler midir?. Ceza görmek acizlere, fakirlere mi özgüdür!.)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum