1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Ömer Çelik’ten MHP'nin af teklifine yeşil ışık
Ömer Çelik’ten MHP'nin af teklifine yeşil ışık

Ömer Çelik’ten MHP'nin af teklifine yeşil ışık

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik MHP'nin af yasası teklifine ilişkin , "Biz bir defaya mahsus ceza indirimi yerine sistem değişikliğinden yanayız" ifadelerini kullandı.

A+A-

Erzurum Güncel- AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklama yaptı. Çelik'in, MHP'nin af yasası teklifine yönelik açıklaması dikkat çekti.

Çelik'in açıklaması şu şekilde:

"Ceza indirimi yerine sistem değişikliğini düşünüyoruz"

"Bu konuda hassasiyet var. Çalışmaların sonuçlanmasını beklemek lazım. Burada kanun teklifi 1 yıldır belli tartışmalarla gündemde. Biz bir defaya mahsus ceza indirimi yerine bir sistem değişikliği istiyoruz. Bir yandan cezasızlık algısı diye bir durum söz konusu olmamalıdır. Aynı zamanda da cezaevlerinde ciddi kalabalıklaşma sorunu vardır. Belli bir denge içerisinde çözecek bir yaklaşımı ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. 18 ay hapis cezası alan kişinin birtakım indirimlerle 1 yıllık denetimli serbestlik öngörüldüğünde bu kişi hiç cezaevine girmeden bu cezadan kurtulabiliyor. Bu toplumsal vicdanı zedeleyen yaklaşım. Cezasızlık algısıyla sistem değişikliği dengeleyecek bir yaklaşım üretmeye çalışıyoruz. Suç işleyen sonuçta hapis cezasına mahkum olan herkesin belli oranda cezaevinde kalacak bir  düzenleme düşünüyoruz."

"Adalet duygusunu tatmin eden bir sistem çalışması"

"Yeni infaz usülleri üzerine çalışılıyor. Örneğin gece, hafta sonu, konutta infaz gibi usüller değerlendiriliyor. Kadın ve yaşlılar lehine düzenlemelere çalışılıyor. Uyuşturcu, cinsel suçlar, terör örgütü suçlarla özellikle tartışılması gerektiğini değerlendiriyoruz. Burada mesele bir kereliğine af değil sürdürülebilir, adalet duygusunu tatmin eden infaz sisteminin bütünlüklü olarak ele alan bir yaklaşım tartışılıyor. Sonuçta takdir yüce meclisindir."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.