1. HABERLER

  2. BODRUM

  3. ÖSYM’den Sevindiren Hınıs Kararı
ÖSYM’den Sevindiren Hınıs Kararı

ÖSYM’den Sevindiren Hınıs Kararı

AK Parti MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban’ın girişimleri il Hınıs ilçesine ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü kurulması onaylandı.

A+A-

Erzurum Güncel- AK Parti MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban’ın girişimleri il Hınıs ilçesine ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü kurulması onaylandı. Meslek Yüksek Okulu bünyesinde faaliyetlerini yürütecek ÖSYM Koordinatörlüğü, Karayazı, Karaçoban ve Tekman ilçelerinde sınava girecek olan öğrencilere de hizmet verecek.

Cihat İNCESU/Pusula

Önümüzdeki yıl hizmet vermeye başlayacak olan ÖSYM  Hınıs Sınav Koordinatörlüğü sayesinde bölgedeki öğrenciler, ilçede sınavlara girerek, yaşadıkları olumsuzluklardan kurtulacak.

Atatürk Üniversitesi Hınıs Meslek Yüksekokulu tarafından yapılan araştırmalar neticesinde ortaöğretim öğrencilerinin sınava dair en çok olumsuz etkilendikleri noktanın sınavlara ikamet ettikleri yerlerde girememeleri olduğu tespit edildi. AK Parti MKYK Üyesi ve Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban ile görüşen ilçe yöneticileri, bölgede sınava girecek öğrenci sayıları, sınav yapılacak okul ve fiziki durumlarını içeren kapsamlı bir rapor sunarak yardım istediler. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ile görüşen Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban, Hınıs’a ÖSYM sınav merkezi açılmasını sağladı.

Hınıs Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılacak sınav merkezi sayesinde Karaçoban, Karayazı ve Tekman’da ikamet eden öğrenciler günü birlik olarak sınavlara girebilecekler.

Ulaşım ve konaklama sorun oluyordu

Karar ile birlikte seri şekilde hazırlıklara başladıklarını ifade eden Hınıs Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Serkan Yıldırım, “  2019/2020 Eğitim Öğretim yılında başvurusunu yaptığımız, Hınıs İlçe ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü Milletvekilimiz Zehra Taşkesenlioğlu Ban’ın katkılarıyla onaylandı. Ortaöğretim öğrencilerinin sınavlara girmek için il merkezlerine sınavdan birkaç gün önce gidip sınav öncesi yaşadıkları problemler, sınav sonuçlarını olumsuz etkilemekteydi. Bu anlamda ÖSYM Sınav Koordinatörlüğü ilçemiz adına çok önemli bir kazanım olmuştur. Koordinatörlük, Hınıs ve çevre ilçelerde bulunan ortaöğretim (lise) öğrencilerinin günü birlik sınavlara girmelerine imkân sağlamıştır. Bölge halkına hem ekonomik hem de sosyal açıdan sunduğu katkılarla haksız rekabeti ortadan kaldırmıştır. Başta Milletvekilimiz Zehra Taşkesenlioğlu Ban olmak üzere Atatürk Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve Hınıs Belediye Başkanı Erdoğan Eren’e teşekkür ediyorum” dedi.

Kararı sosyal medya hesabından duyuran AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu Ban ise , “ ÖSYM Başkanlığı ile yaptığımız görüşmeler sonucunda Hınıs sınav merkezi olarak kabul edildi. Tekman, Karayazı, Karaçoban ilçelerimizdeki adaylar sınav merkezi olan Hınıs’ta sınava gireceklerdir. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün’e teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun” mesajını paylaştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.