1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. ‘Otizm’ konulu resim ve kompozisyon yarışması ödül töreni düzenlendi
‘Otizm’ konulu resim ve kompozisyon yarışması ödül töreni düzenlendi

‘Otizm’ konulu resim ve kompozisyon yarışması ödül töreni düzenlendi

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce Dünya Otizm Farkındalık Günü ve otizm farkındalık ayı dolayısıyla Milli Eğitim İl Müdürlüğüne bağlı okullar arasında otizm konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla resim ve kompozisyon yarışması yapıldı

A+A-

Erzurum Güncel- Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen yarışmanın ödül törenine AÇSH İl Müdürü Cemil İlbaş, Milli Eğitim İl Müdürü Salih Kaygusuz, AÇSH İl Müdür Yardımcıları Celal Bilen, Harun Akpınar, Tamer Ekinci, AÇSH Şube Müdürleri Süleyman Duman Cevat Çimen, Engelsiz Yaşam Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mehmet Polat, Kazım Yurdalan Ortaokulu, İMKB İnönü İlkokulu, Tortum Şehit Murat Karataş Yatılı Bölge Ortaokulu müdürleri, öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. 
Yarışma sonucunda, Erzurum genelinde başvuru yapan okullar arasında Kazım Yurdalan Ortaokulundan, İMKB İnönü İlkokulundan, Tortum Şehit Murat Karataş Yatılı Bölge Ortaokulundan katılan 12 eser dereceye girdi. 
Milli Eğitim İl Müdürü Kaygusuz, yarışmada dereceye giren öğrencileri tebrik ederek, bu gibi çalışmaların farkındalık oluşturmak açısından önemli olduğunu söyledi. 
Otizm konusunda bu gibi anlamlı etkinliklerin önemine değinen Kaygusuz, “Otizmli bireylerin çocukluktan itibaren önyargı ve ayrımcılığa maruz kalmadan nitelikli eğitim alabilmeleri hepimizin birinci önceliğidir. Geleceğimizin en önemli parçası olan çocuklarımızın temel ihtiyaçları olan eğitim ve sağlık hizmetlerinden en uygun şekilde faydalanmasını diliyor, yarışmada dereceye giren öğrencilerimizi kutluyorum” dedi. 
AÇSH İl Müdürü İlbaş ise Nisan ayı boyunca tüm dünyada otizmle ilgili yapılan etkinlikler yoluyla, otistik bireylerin toplumla bütünleşmelerini sağlamaya yönelik çalışmalar yapıldığını anımsattı. 
Böylesine önemli bir yarışmayla gelecek nesillerin bilinçlendirildiğini belirten İlbaş, “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak bize düşen; bu konudaki farkındalık düzeyini artırmaktır. Yürüttüğümüz nitelikli çalışmalarla özel çocuklarımızı geleceğe hazırlayarak, onların yeteneklerini toplumla paylaşıyoruz. Otizmli bireylerin çocukluktan itibaren önyargı ve ayrımcılığa maruz kalmadan nitelikli eğitim alabilmeleri hepimizin birinci önceliğidir. Farkındalık etkinliklerimizi bu amaçla düzenliyoruz. Erzurum’da var olan otizmli çocuklarımızın ve otizmli bireylerin farkına varıp onlarla toplum içinde daha sağlıklı ilişkiler kurabileceğimizi umut ediyorum” dedi. 
Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere para ödülü takdim edildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.