1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Özal'dan Melih Gökçek'e: O dangalak istifa etmesin
Özal'dan Melih Gökçek'e: O dangalak istifa etmesin

Özal'dan Melih Gökçek'e: O dangalak istifa etmesin

Flaş iddia! Turgut Özal'dan Melih Gökçek'e: O dangalak istifa etmesin

A+A-

Erzurum Güncel- Melih Gökçek istifa mı edecek sorusu günlerdir konuşulurken, Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu bugünkü köşesinde çok konuşulacak bir iddia ortaya attı. Uğuroğlu, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 1991'deki seçimlerden önce Melih Gökçek'e 'O dangalak istifa etmesin' dediğini iddia etti.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın istifa iddialarıyla gündemde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e 20 Ekim 1991'deki seçimlerden önce "O dangalak istifa etmesin" dediği iddia edildi. Gökçek'in "dangalak" sözüne sevinerek, güldüğü öne sürüldü.

'TANIKLARI İLE ANLATAYAYIM'

Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, bugünkü “O dangalak istifa etmesin” başlıklı yazısında, “Tarihi bir anımı sizinle paylaşacağım ki konuyu tüm gerçekliği ve tanıkları ile anlatayım” ifadelerini kullandı.

ANAP Genel Başkanı Turgut Özal’ın 31 Ekim 1989’da Cumhurbaşkanı seçildiğini hatırlatan Orhan Uğuroğlu, şöyle devam etti:

"Yerine Yıldırım Akbulut atandı ama ANAP teşkilatı da seçmen de Akbulut'u beğenmedi, desteklemedi.

15 Haziran 1991 günü yapılacak Anavatan Genel Kurulu'nda Genel Başkanlık için iki aday ortaya çıktı. Yıldırım Akbulut ve Mesut Yılmaz.

Melih Gökçek, desteklediği Başbakan Akbulut'un seçilmesi için Mesut Yılmaz aleyhinde kampanya başlattı.

'MESUT YILMAZ YUHALANDI'

Mesut Yılmaz Anavatan Partisi Genel Merkezine girişte Melih'in gönderdiği büyük bir grup tarafından yuhalandı, olaylar çıktı.

 Melih Gökçek'e sürpriz destek

'GÖKÇEK'İN ADAYI KAYBETTİ'

Genel Kurul'da Gökçek de adayı Akbulut da kaybetti, Mesut Yılmaz Genel Başkan seçildi ve Başbakan oldu.

Yılmaz 20 Ekim 1991'de yapılacak milletvekili seçimlerinde Melih Gökçek'in de aralarında olduğu ANAP'ın muhafazakâr kanadını dışlama kararı aldı.

STAR TV'nin Ankara Temsilcisi olarak o günlerde Gökçek ailesi ile ailece de görüşüyorduk.

Eylül ayında Sakarya Caddesi'ndeki makam odamda asker arkadaşım Sedat Güler ile oturuyordum ki sekreterim Ece Cengiz telaşla odaya girerek, "Nevin Gökçek telefonda ağlayarak sizinle görüşmek istiyor" dedi.

Telefonu aldım ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı bir öğretmen olarak tanıdığım Nevin Gökçek ile konuştum.

Nevin Hanım, "Melih'i kandırdılar, Refah Partisi'nden milletvekili adayı yapacaklarmış, evden az önce aldılar, Keçiören Refah Partisi İlçe Başkanlığı'nda kaydını yapacaklarmış. Orhan ancak sen engellersin. Lütfen araç telefonundan ara, engelle." dedi bir çırpıda sürekli ağlayarak.

Gökçek'i hemen aradım inatçılığını bildiğimden; 'Deli misin, sen Melih Gökçek'sin. Keçiören ilçe de üye olunur mu? Bana gel Erbakan'ı arayayım. Genel Merkez töreni ile Refah'a havalı şekilde gir' diyerek ikna ettim.

Az sonra 3-4 araba geldiler. Refah Partilileri binaya almayıp sadece Melih'i aldım odama.

Hemen sordum; 'Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın haberi var mı?'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.