1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Özkök ve Selvi arasındaki ‘sızdırma polemiği’ sürüyor
Özkök ve Selvi arasındaki ‘sızdırma polemiği’ sürüyor

Özkök ve Selvi arasındaki ‘sızdırma polemiği’ sürüyor

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'nin açıkladığı 'yeni bilgiler' bir diğer Hürriyet yazarı Ertuğrul Özkök tarafından 'irdelenmeye' devam ediyor.

A+A-

Erzurum Güncel-  İki yazar arasında polemiğe dönüşen 'tespitler savaşında' Özkök yeni bir çağrı yaptı. Ertuğrul Özkök, köşe arkadaşına "Abdulkadir sen çekil ben onunla konuşayım" diye seslendi.

Hürriyet’in hükümete yakın yazarlarından Abdulkadir Selvi, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, ardı ardına yazılar kaleme aldı. Selvi yazılarında “Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in darbe gecesi MİT binasında olduğu, Hakan Fidan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma müdürünü ‘darbeci askerin’ telefonundan aradığı” gibi iddianamelende bile yer almayan bilgilere de yer verdi.

Hürriyet’in bir diğer yazarı Ertuğrul Özkök ise bu ‘sızdırma’ bilgileri ele alarak “MİT darbeyi öne aldırmak için mücadele etmiş” tespitinde bulundu. Özkök’ün bu tespitine tepki gösteren Selvi ise “Benim öyle bir cümle yok. Ertuğrul Bey, bu bir algı operasyonuna yönelik bir sızdırma değil, emek işi.  Gazetecilik yazılmayanı yazmak, bilinmeyeni ortaya çıkarmak, perde arkası bilgilere ulaşmak demek değil mi?” diye yanıt verdi.

‘ABDULKADİR SEN ÇEKİL BEN ONUNLA KONUŞAYIM’

Günlerdir süren bu polemikte bugün söz sırası Ertuğrul Özkök’teydi. Özkök, Selvi’nin ‘sızdırma’ alınğanlığa basın tarihinden verdiği bir örnekle yanıt verdi.

Özkök “Köşe arkadaşım Abdulkadir Selvi kullandığım “Sızdırıldı” ifadesine takılmış. ‘Yani bizim gazeteciliğimiz yok mu’ anlamına gelen bir soru soruyor. Bak canım kardeşim… Hürriyet'in basın tarihine geçen “Johnson Mektubu” haberi Cüneyt Arcayürek'e sızdırılmıştır. Sızdırılmış olması, gazeteci olarak Cüneyt Arcayürek'in adını küçültmedi, tam aksine basın tarihine yazdırdı… Yani diyeceğim, sen sakın alınma… Sızdırma haber de büyük gazetecilik başarısıdır. Tam aksine bu ayrıntıları kamuoyuna ve bizlerin önüne getirdiğin için de senin gazetecilik başarını kutlarım…” diye yazdı.

“SEN ARADAN ÇEKİL”

Özkök, “Abdulkadir sen çekil ben onunla konuşayım” başlıklı yazısında Selvi’nin ’15 Temmuz için hükümet ve yargı dışında bir de gazetecilerden üçüncü göz oluşturulmasına ilişkin çağrısına’ ise şöyle yanıt verdi;  “Abdulkadir Selvi benim söylediğim “HTS kayıtlarının içerikleri açıklansın” önerime katılıyor. Bir de “üçüncü bir göz” bu olayları değerlendirsin diyor. Bence üçüncü göze ihtiyaç yok… Abdulkadir bilgileri yazsın… Biz aklımıza gelen soruları soralım… “O” da cevap versin…  Ben bu konularda bana “sızdırılacak” her bilgiyi göğsümü gere gere yazmaya hazırım.”

İLGİLİ HABER15 Temmuz gecesi Hakan Fidan'la yemek yiyen Mehmet Görmez darbeyi böyle öğrenmiş15 Temmuz gecesi Hakan Fidan'la yemek yiyen Mehmet Görmez darbeyi böyle öğrenmişİLGİLİ HABERÖzkök'ten Selvi'nin yazısı için çok sert yorumÖzkök'ten Selvi'nin yazısı için çok sert yorum

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.