1. HABERLER

  2. DEPREM/ SAVAŞ

  3. Pazarda Hayvan Var, Alıcı Yok
Pazarda Hayvan Var, Alıcı Yok

Pazarda Hayvan Var, Alıcı Yok

ERZURUM'un Oltu İlçesi'ndeki canlı hayvan pazarında, hayvan fiyatlarının yüksek olması yüzünden yaprak kımıldamıyor.

A+A-

Erzurum Güncel- ERZURUM'un Oltu İlçesi'ndeki canlı hayvan pazarında, hayvan fiyatlarının yüksek olması yüzünden yaprak kımıldamıyor. Çevre ilçelerden getirilen büyük ve küçükbaş hayvanlara alıcı çıkmaması, yetiştiriciyi zor durumda bıraktı. Besici Selami Düzgün, "Fiyatlar pahalı, alıcı yok" dedi.

İlçe merkezinde her hafta sonu olan Cumartesi günleri kurulan hayvan pazarı çevre il ve ilçelere de hitap ediyor. Son günlerde et fiyatlarının artması ile birlikte canlı hayvan pazarına getirilen hayvanların fiyatların astronomik olarak artmasına sebep oldu. Alışverişin yok denecek kadar az olması hayvan besicilerini endişelendiriyor. Hayvan yetiştiricisi Selami Düzgün bugünlerde pazarın ve piyasaların çok durgun olduğunu belirterek zor durumda olduklarını söyledi. Büyük umutlarla beslediklerini hayvanların ellerinde kaldığını ifade eden Düzgün şunları söyledi: 

"Bir aylık buzağı 2500 ila 3000 bin lira. Bir yaşındaki dana 6000 ile 8000 lira. Kaliteli bir inek ise 14000 ile 20000 lira. Geçen yıla göre fiyatlar yüzde 1.5 kat artmış durumda. Pazarın durumu berbat. Fiyatlar çok pahalı olunca büyük umutlarla beslediğimiz hayvanlar elimizde kaldı. Bunları satamadığımız sürece bakımları da artı bir masraf getiriyor. Fiyatların artış nedeni yerli hayvan sayısının az olması. Çünkü çiftçisinden, besicisine herkes endişeli olunca hayvan yetiştirmiyor. Yemleri bile çok pahalı. Pazara küçükbaş hayvan gelmezken büyük baş hayvan sayısı da yok denecek kadar az."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.