1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ

  3. Pentagon'dan açıklama geldi!
Pentagon'dan açıklama geldi!

Pentagon'dan açıklama geldi!

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, Suriye'de Rakka'ya bağlı Tabka yakınlarına paraşütle Amerikan askeri ve SDG'lileri indirdiği bildirildi.

A+A-

Erzurum Güncel- Tabka'ya indirilen güçlerle ilgili ilk açıklama, terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'nin ana bileşeni olduğu SDG'den gelmişti.

Reuters'ın haberine göre, Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) sosyal medyada yayımladığı açıklamada, operasyonun amacının, stratejik Tabka bölgesinin ele geçirilmesi  ve rejim güçlerinin bu yönde ilerlemesinin engellenmesi olduğu belirtildi.

SDG, bölgeye inen güçlerin, Tabka'nın batısındaki dört küçük köyü ele geçirdiğini ve Rakka, Deyrezor ile Halep vilayetlerini bağlayan bir ana yolu kestiklerini bildirdi.

Reuters'a konuşan bir kaynak, operasyonun amaçları arasında, Fırat Nehri'nden teknelerle gelen güçlerin güvenliği açısından önem taşıyan bir geçiş noktasının ele geçirilmesi olduğunu belirtti.

PENTAGON AÇIKLAMASI

Reuters'ın duyurduğu bu haberin ardından ise ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) açıklama geldi. Pentagon sözcüsü Adrian Rankine-Galloway, Tabka Barajı'nın alınması için indirilen güçlerin YPG'li olmadığını, SDG bünyesindeki Suriye Arap Koaliasyonu'ndan olduğunu söyledi.

Sözcü, operasyonda ABD topçularının da destek verdiğini belirtti.

ABD: Zırhlı araçlar YPGye değil, Suriye Arap Koalisyonuna verildiABD: Zırhlı araçlar YPG'ye değil, Suriye Arap Koalisyonu'na verildi

Reuters duyurdu... Pentagondan açıklama geldi
Operasyonun amacı, Fırat Nehri kıyısındaki Tabka'nın ele geçirilmesi olarak açıklandı.

ABD, Rakka yakınlarında okul vurdu... Çok sayıda ölü varABD, Rakka yakınlarında okul vurdu... Çok sayıda ölü var

İşte Rakka senaryoları: Türkiye dışlanıyor muİşte Rakka senaryoları: Türkiye dışlanıyor mu?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.